Matjes silkė – ypač riebi, paprastai ją sudaro net apie 23 proc. riebalų, tai puikus omega-3 riebalų rūgščių šaltinis. Vėliau, silkei bręstant, šis riebumas mažėja – mums įprasta silkė, paprastai sugaunama 2-aisiais ar 3-iaisiais savo gyvenimo metais, teturi apie 15 proc. riebalų.
Matjes silkė šviežia, nė karto prieš tai nešaldyta, nėra pardavinėjama. Vos sugauta ji užpilama jūros vandens sūrumo sūrymu ir užšaldoma – tą būtina daryti, kad žūtų įvairios bakterijos. Taip užšaldyta silkė gali būti saugoma visus metus.
Kai silkė atšildoma, ji tinkama valgyti – paprastai olandai ją perka kibirėliais po 5–10 kilogramų ir patys šias žuveles doroja namie. O tie, kas tingi ar nenori tuo užsiimti, stabteli Matjes paskanauti prie gatvės kioskelių, kurių Olandijos miestuose apstu. Ir tam nereikia laukti jokių švenčių.