„Wolt“ dėka aš ir toliau tyrinėju aplinkinių parduotuvių asortimentą neišeidamas iš namų. Šįkart taupydamas laiką (ir norėdamas paragauti naujo) užsisakiau jau marinuotos vištienos šlaunelių mėsos iš „By Food“, ir tai buvo puikus pasirinkimas. Iš ten pat atkeliavo ir pomidorų tyrė, kurios mums reikės padažui.
Vištienos sultinį, česnakus ir svogūnus pristatė mano mėgstami „Ekomarket“, tortilijas, žalumynus, paprikas, pupeles bei gabalą čederio - „Rimi“, alyvuogių aliejus - iš „Gegio stalui“.
Taip pat mums reikės prieskonių - o prieskonių aš dažniausiai turiu į valias.
Kaip gaminam įdarą? Iš tikrųjų maksimaliai paprastai - smulkiai supjaustome svogūną ir kelias skilteles česnako, pusę kilogramo vištienos ir kelias paprikas. Įkaitiname keptuvę, pilam ten šiek tiek alyvuogių aliejaus, ir greitai apkepinam svogūną bei česnaką - tada ten pat dedame vištieną ir leidžiam apskrusti, bei pridedam paprikas ir skardinę konservuotų pupelių. Pasūdom, pabarstome rūkyta raudonąja paprika.
Kol kepa vištiena ir daržovės, ruošiam padažą ir sutarkuojam sūrį.
Padažui reikės:
• 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
• 2 šaukštų miltų;
• 2 šaukštų maltų čili pipirų;
• pusės šaukštelio česnako granulių;
• pusės šaukštelio maltų kuminų;
• pusės šaukštelio džiovinto raudonėlio;
• pusės litro vištienos sultinio;
• 3-4 šaukštų pomidorų tyrės;
• druskos pagal skonį.
Sumaišome prieskonius ir miltus, prikaistuvyje įkaitiname aliejų. Suberiam ten prieskonius ir apkepiname - o toliau kruopščiai maišydami iš lėto pilame sultinį, kol padažas nebus vientisas. Supilame pomidorų tyrę. Paliekame šiek tiek nugaruoti, ragaujame ir sūdom.
Vištieną su daržovėmis dedame į tortilijas, susukame, ir sudedame arba į kepimo indą, arba, kaip aš - į keptuvę. Užpilam padažu ir užberiam storą sūrio sluoksnį bei dedam 15 minučių į iki 170-180° laipsnių įkaitintą orkaitę.
Serviruojant pabarstome petražolėmis. Skanaus!