Būtent taip ir buvo – šįkart svečiavausi draugų virtuvėje. Laimei, lakstyti po nepažįstamas parduotuves neteko – ingredientus atvežė Wolt.
Patiekalas nors ir paprastas, bet sodraus skonio. Jums tereikia geros kokybės ingredientų. Maltą jautieną, alyvuogių aliejų, laisvai laikomų vištų kiaušinius bei konservuotus smulkintus pomidorus parūpino „Gegio stalui“, rikotos sūris, džiūvėsėliai, pienas, česnakai, svogūnai bei žalumynai atkeliavo iš „Rimi“, o fantastiškus mocarelos rutuliukus bei „linguine“ makaronus gavau iš Užupio picerijos. Parmezanas – „Itališko skonio gurmanai“.
Trims-keturioms porcijoms užteks kilogramo maltos jautienos. Rinkitės riebesnę jautieną, o kad kukuliai būtų dar minkštesni, įmaišykite rikotos sūrio bei šiek tiek džiūvėsėlių, prieš tai juos išmirkę piene. Ten pat keliauja vienas kiaušinis ir šiek tiek smulkiai kapotos kalendros bei labai smulkiai sukapotas arba sutarkuotas svogūnas. Iš prieskonių – tik druska ir juodieji pipirai.
Į keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus, nulupam 6-7 skilteles česnako, jas šiek tiek sutraiškom arba perpjaunam pusiau bei apskrudinam keptuvėje. Ten pat supilam tris skardines smulkintų pomidorų savo sultyse, šiek tiek pasūdom ir paliekame ant mažos ugnies. Po kurio laiko ten pat keliaus bazilikas ir – jeigu kaip ir aš, mėgstate aštriau – mėgstami aitrūs pipirai. Aš rinkausi čipotle bei uoginę papriką.
Kol padažas lengvai burbuliuoja ir tirštėja, lipdome kukulius ir į kiekvieno vidų įspaudžiam po rutuliuką mocarelos. Vėliau jūs galite rinktis – ar greitai juos apskrudinti keptuvėje, kad išgauti papildomo skonio, ar tiesiog iškart dėti į puodą.
Aš naudoju ketaus puodą, nes jis tolygiai paskirsto šilumą ir jį galima dėti tiesiai į orkaitę, kai norėsime šiek tiek apskrudusio viršaus. Taigi, sudedam kukulius į puodą, užpilam padažu (tik iš pradžių išimam iš jo baziliką bei česnakus – jie jau savo darbą padarė) beveik iki kukulių viršaus (troškinant kukuliai šiek tiek sumažės ir padažas juos uždengs – ir tuo pačiu nereikės ilgai laukti kol nugaruos) ir paliekame troškintis apie 20 minučių.
Kai laikas eina į pabaigą, kitame puode kaičiam vandenį makaronams – man labai patinka „linguine“ makaronai, bet jūs galite rinktis ir spagečius ar bet kokius mėgstamus pailgus makaronus – ir jungiam orkaitę, 180° užteks. Kol verda makaronai, nuimam puodą nuo viryklės, nuimam dangtį, pabarstom parmezanu bei dedam į orkaitę dešimčiai minučių. Kaip tik spėja išvirti makaronai.
O tada į lėkštes kraunam makaronus, ant viršaus dedame kukulius, aplaistome padažu, pabarstome tarkuotu parmezanu (rekomenduoju tarkuoti patiems, kad išsaugoti kuo daugiau aromato) ir palinkim vieni kitiems gero apetito.
Skanaus!