Receptas labai paprastas, reikalauja nedaug pasiruošimo ir dar mažiau laiko jeigu ingredientus užsakysite per Wolt – produktai bus pristatyti tiesiai prie jūsų durų.
Jums reikės moliūgo (galite rinktis bet kokį, aš šįkart turėjau ekologišką muskatinį moliūgą iš Ekomarket), medaus („Grimutų“ medaus irgi rasite Ekomarket), sviesto ir minkšto sūrio (rinkausi burrata sūrį iš „Mažoji Italija“, bet iš tiesų galite naudoti ir kitokį minkštą sūrį), įvairių riešutų iš „Karališki riešutai“, kanapių sėklų („Ekomarket“), alyvuogių aliejaus bei rozmarino („Rimi“).
Orkaitę reikės įkaitinti iki 190° laipsnių, tuo pačiu ištirpdyti 50 g sviesto su pora šaukštų medaus prikaistuvyje, įmesti ten keletą rozmarino šakelių (galite pridėti ir čiobrelių) bei keletą minučių pašildyti.
Tada supjaustykite moliūgą riekėmis, iš visų pusių gerai sutepkite sviesto ir medaus mišiniu, bei pašaukite į orkaitę 40 minučių. Po to apverskite, vėl patepkite mišiniu ir palaikykite dar 20-30 minučių kol moliūgas apskrus.
Kraunam moliūgą į lėkštę, dedam į vidurį minkšto sūrio, palaistom alyvuogių aliejumi, pasūdome ir pabarstome keptuvėje skrudintais riešutais bei sėklomis.
Viskas, puikiai šildantis patiekalas paruoštas. Skanaus!