Nekasdieniai patiekalai. Putpelių kiaušiniai su pagardais

Per šeimos šventes aš dažniausiai palieku pagrindinius patiekalus gaminti kitiems. Sesė keps antį. Mama pasirūpins mišrainėmis. O pats įnešu akcentų – ir šįkart tai vienas mano mėgstamiausių užkandžių, vieno kąsnio sumuštiniai su marinuotais putpelių kiaušiniais.
Nekasdieniai patiekalai. Putpelių kiaušiniai su pagardais.
Nekasdieniai patiekalai. Putpelių kiaušiniai su pagardais. / Wolt nuotr.

Tai gan ryškus patiekalas tiek skonio, tiek vaizdo atžvilgiu - ir tuo pačiu jį labai paprasta pasigaminti. Net jeigu skubi ir tuo pačiu metu bandai spėti nuveikti kelis darbus - ir redaguoji nuotraukas važiuodamas iš taško A į tašką B.

Aš savo pirkinių sąrašą patikėjau "Wolt", juolab pasirinkimas - platus, o pačiam tereikia skirti kelias minutes užsakymui bei pasiimti prekes prie durų.

Wolt nuotr./Nekasdieniai patiekalai. Putpelių kiaušiniai su pagardais.
Wolt nuotr./Nekasdieniai patiekalai. Putpelių kiaušiniai su pagardais.

Šįkart iš savo mėgstamiausios italų maisto krautuvės ("Mažoji Italija") gavau puikių ančiuvių, balzaminio acto bei mocarelos rutuliukų (o kam mums jų reikės - papasakosiu po recepto), alyvuogių aliejaus parūpino "Gegio stalui", putpelių kiaušiniai atkeliavo iš "Mėsos meniu", petražolės ir aitriosios paprikos - iš "Rimi".

Šviežiai keptos duonos su kanapių sėklomis bei bagetę užsisakiau iš "Mon Ami", kečupas šįkart irgi iš "Rimi". Bet kečupa galite keisti ir gera pomidorų pasta. Kavos atvežė "Huracan", mano atveju - be kofeino.

Putpelių kiaušinius verdam ir lupam. Penkiolikai kiaušinių reikės 200-250ml alyvuogių aliejaus, 4-5 šaukštų kečupo, 2 šaukštų balzaminio acto (galima naudoti ir obuolių arba vyno actą), 40 gramų ančiuvių, 3-4 skiltelių česnako, saujos petražolių. Ir jeigu mėgstat aštriau (o aš mėgstu) - aitriosios paprikos.

Česnaką siūlau pjaustyti dviem būdais - ir labai smulkiai, ir tiesiog griežinėliais. Dėka skirtingos tekstūros susidarys šiek tiek skirtingo skonio įspūdis.

Wolt nuotr./Nekasdieniai patiekalai. Putpelių kiaušiniai su pagardais.
Wolt nuotr./Nekasdieniai patiekalai. Putpelių kiaušiniai su pagardais.

Papriką - irgi griežinėliais, ančiuvius ir petražoles - smulkiai. Į stiklainį supilam aliejų, kečupą, actą, dedam saują petražolių, česnakus, papriką, gerai išmaišom, sudedam kiaušinius, išmaišom dar kartą, ir paliekame per naktį šaldytuve.

Man pačiam labiausiai patinka juos pateikti ant paskrudintos bagetės. Bet puikiai tinka ir juoda duona. Negailekite pagardų - bus skaniau!

Wolt nuotr./Nekasdieniai patiekalai. Putpelių kiaušiniai su pagardais.
Wolt nuotr./Nekasdieniai patiekalai. Putpelių kiaušiniai su pagardais.

O kai pasibaigs kiaušiniai ir liks tik aliejus su pagardais, prisiminkime, kad pirkom mocarelos rutuliukus - arba fetos sūrį, kuris irgi puikiai tinka - ir sudedame juos į tą patį aliejų bei paliekam kelioms dienoms šaldytuve. Vėliau galima pateikti lygiai taip pat - tiesiog su duona, pusryčiams prie kavos.

Skanaus ir gražių Velykų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų