Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nekasdieniškai, bet greitai: makaronai su vištienos, ančiuvių ir apelsinų padažu

Lietuvoje gyvenantis šefas italas Gian Luca Demarco nekelia triukšmo, jog jam trūksta kokių nors itališkų ingredientų – makaronų galima pasigaminti pačiam, o prie jų tiks ir lietuviška vištiena. TV3 laidoje „Gardu Gardu“, kurią šefas veda su saldumynų meistru Ali Gadžijevu, jis pademonstravo, kaip pasigaminti naminių makaronų su vištiena ir netradiciniu apelsinų-ančiuvių padažu. Pastarajame, beje, nėra nei druskos, nei pipirų!
Makaronai su vištienos, ančiuvių ir apelsinų padažu
Makaronai su vištienos, ančiuvių ir apelsinų padažu / TV3 nuotr.

Ingredientai:

  • 200 g kvietinių miltų;
  • 2 kiaušiniai;
  • 500 g vištienos šlaunelių mėsos (be kaulo ir odos);
  • 2 apelsinai;
  • 2–3 ančiuvių filė;
  • 1 skiltelė česnako;
  • alyvuogių aliejus kepti;
  • šviežių mėtos lapelių.

Gaminimas:

1. Apelsinus nulupkite peiliu nepalikdami baltos odelės, o tada supjaustykite kubeliais. Žievelę taip pat supjaustykite smulkiomis juostelėmis.

2. Į keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, įmeskite nuluptą nesmulkintą česnako skiltelę ir pakepinkite ančiuvių filė gabaliukus, kol jie visiškai suirs. Tada sudėkite kubeliais supjaustytą vištieną ir gerai apkepkite.

3. Į keptuvę suverskite apelsinų kubelius, gerai išmaišykite ir patroškinkite 5 minutes. Suberkite ir apelsinų žieveles, vėl keletą minučių patroškinkite. Išjunkite kaitrą.

4. Ant darbastalio suberkite miltus ir jų kauburėlyje padarykite duobutę, į ją įmuškite kiaušinius. Kapokite miltus ir kiaušinius plačiu peiliu, o kai jie susivels, gerai išminkykite tešlą.

Vida Press nuotr./Makaronų gaminimas
Vida Press nuotr./Makaronų gaminimas

5. Jei neturite makaronų gaminimo mašinėlės, labai plonai (1 mm) iškočiokite tešlą, gerai išmiltuokite, susukite į ritinėlį ir supjaustykite norimo storio juostelėmis.

6. Šviežius makaronus virkite 2–3 min., išvirusius nukoškite.

7. Keptuvę su padažu vėl dėkite ant ugnies, suverskite į ją makaronus, gerai išmaišykite ir porą minučių pakaitinkite.

8. Patiekite lėkštėse su šviežios mėtos lapeliais. Jei norisi, pabarstykite šviežiai malta druska ir pipirais.

TV3 nuotr. /Makaronai su vištienos, ančiuvių ir apelsinų padažu
TV3 nuotr. /Makaronai su vištienos, ančiuvių ir apelsinų padažu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais