Nekasdieniškas Amelijos garnyras šventiniam stalui: bulvių ir sūrio apkepas su grietinėle

Kas nemėgsta bulvių? Mažai kas… Štai tinklaraštininkė Amelija visiškai atvira: bulves jis LABAI mėgsta ir dalinasi savo ypatingu bulvių apkepo receptu, kuris tikrai nepaliks abejingų.
Nekasdieniškas ir ypatingas Amelijos garnyras šventiniam stalui: bulvių ir sūrio apkepas su grietinėle
Nekasdieniškas ir ypatingas Amelijos garnyras šventiniam stalui: bulvių ir sūrio apkepas su grietinėle / Asmeninio archyvo nuotr.

Tai gali būti sotus pagrindinis patiekalas, kurį rekomenduočiau valgyti su gaiviomis žalių lapų ir šviežių daržovių salotomis ARBA ypatingas nekasdienis garnyras šventiniam stalui. Tiks prie mėsos kepsnio, keptos žuvies ar kitokių karštų patiekalų“, – pasakoja Amelija.

Pasak maisto tinklaraštininkės, bulvės šiuo atveju yra žvaigždė, bet esminį cinkelį atneša pieno produktai: sviestas, grietinėlė ir sūris.

„Čia man laimi DVARO produktai, kuriuos renkuosi tiek kasdienai, tiek šventėms. Labai noriu atskirą komplimentą pasakyti brandintam „Senojo DVARO“ sūriui. Puikus! Labai jį pamėgau!“, – sako ir kviečia paragauti.

Asmeninio archyvo nuotr./Nekasdieniškas ir ypatingas Amelijos garnyras šventiniam stalui: bulvių ir sūrio apkepas su grietinėle
Asmeninio archyvo nuotr./Nekasdieniškas ir ypatingas Amelijos garnyras šventiniam stalui: bulvių ir sūrio apkepas su grietinėle

Ingredientai

  • 200 g puskiečio ar kietojo sūrio (rinkausi „Senojo Dvaro“ sūrį)
  • 250 ml DVARO grietinėlės (10% rieb.)
  • 70 ml vandens
  • 60 g DVARO sviesto (ir dar gabalėlio kepimo formai ištepti)
  • 3-4 česnako skiltelės
  • 1,5 šaukštelio čiobrelių (šviežių arba džiovintų)
  • 1,5 šaukštelio druskos
  • Juodųjų pipirų
  • ±1,5 kg bulvių

Gaminimo eiga

  1. Sutarkuoju sūrį ir atidedu į atskirą dubenį.
  2. Į nedidelį puodą pilu grietinėlę, vandenį, dedu sviestą, traiškytus česnakus, čiobrelius, druską ir pipirų. Puodą kaitinu ant nedidelės kaitros, kol ištirpsta sviestas. Svarbu neužvirti, tik pašildyti. Ištirpus sviestui, išjungiu kaitrą ir gerai išmaišau.
  3. Bulves nuskutu, nuplaunu ir supjaustau maždaug 3-4 mm storio griežinėliais.
  4. Kepimo formą (ar kelias nedideles formeles) ištepu sviestu.
  5. Sluoksniuoju apkepą: darysiu tris sluoksnius (galima daryti mažiau ar daugiau sluoksnių, priklausomai nuo kepimo formos dydžio ir aukščio). Išdėlioju pirmą sluoksnį bulvių griežinėlių. Užpilu trečdalį grietinėlės ir sviesto mišinio (prieš pilant pamaišau jį). Barstau trečdalį sūrio.
  6. Kartoju sluoksniavimą, kol užpildau kepimo formą.
  7. Pirmas 20 min. kepu iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje be vėjelio. Tuomet keičiu rėžimą ir kepu dar 15-20 min. 180 laipsniuose su vėjeliu, kol apkepas apskrus iki norimo lygio. Patiekiu iškart, burbuliuojantį ir karštą!
Asmeninio archyvo nuotr./Nekasdieniškas ir ypatingas Amelijos garnyras šventiniam stalui: bulvių ir sūrio apkepas su grietinėle
Asmeninio archyvo nuotr./Nekasdieniškas ir ypatingas Amelijos garnyras šventiniam stalui: bulvių ir sūrio apkepas su grietinėle

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis