Jei ieškote idėjų, ką įdomesnio galite pagaminti su bananais, išbandykite šį nesudėtingą prekybos tinklo „Iki“ meistrų sukurtą bananinio pyrago receptą, kuriuo dalijamasi pranešime žiniasklaidai.
Nekeptas bananinis pyragas su traškiu sūrių riestainėlių pagrindu
Ingredientai (12 porcijų):
- 2 bananai;
- 300 g sūrių riestainių („Pretzel“);
- 170 g sviesto;
- 450 ml šokoladinio riešutų sviesto;
- 230 g kreminio grietinėlės sūrio;
- 200 ml plakamos grietinėlės;
- 12 kinkanų;
- mėtų;
- 1 valg. šaukšt. cukraus pudros.
Gaminimas:
1. Riestainėlius sutrupinkite iki smulkių trupinių. Supilkite į juos ištirpintą sviestą ir gerai sumaišykite. Gauta mase išklokite apvalią skardą.
2. Dubenyje išplakite grietinėlę iki standžių putų. Kitame dubenyje sumaišykite šokoladinį riešutų sviestą su kreminiu sūriu. Į šią masę atsargiai įmaišykite plaktą grietinėlę.
3. Bananus supjaustykite pusės centimetro storio riekelėmis ir išklokite jomis pyrago pagrindą. Ant viršaus paskirstykite kremą.
4. Pyragą bent dviem valandoms dėkite į šaldytuvą. Prieš patiekdami, papuoškite cukraus pudra ir kinkanais.