15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

Nekepti skanėstai su braškėmis: nuo ledų iki sūrio torto. 15 receptų

Oro temperatūra kyla, drėgmės taip pat netrūksta, o tai kuo puikiausios sąlygos lietuviškoms braškėms nokti. Kai karšta, yra namų, kur viryklė (ar bent jau orkaitė) imama boikotuoti. Tačiau dėl tokio boikoto skanėstų iš braškių negalima atsisakyti – pirmiausiai pasimėgaukite jomis be jokių pagardinimų, o vėliau jau dairykitės į nekeptus ir nevirtus skanėstus, tokių nemažai, jų receptų krūvelę šįkart ir siūlome!
Plakta grietinėlė su braškėmis
Plakta grietinėlė su braškėmis / Vida Press nuotr.

VIDEO: Ant prekystalių jau raudonuoja lietuviškos braškės: kiek kainuoja, kaip pirmąsias uogas vertina pirkėjai?

Nekeptų ir nevirtų skanėstų su braškėmis receptai:

Braškių-mangų desertas
Receptas: Aromatingas braškių-mangų desertas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 9
Receptas
Ingredientai
Braškės: 400.00 g
Mangas: 1.00 vnt. (didelis, sunokęs)
Apelsinai: 2.00 vnt. (iš jų išspaustos sultys, reikia apie 200-250 ml)
Mėtos: 7.00 vnt. (lapeliai)
Imbieras: 1.00 vnt. (maždaug 3 cm ilgio gabaliukas)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Vanilės lazdelė: 0.50 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Iš apelsinų išspaustas sultis pilkite į nedidelį prikaistuvį, meskite į jį ir cinamono lazdelę, nuluptą gabaliuką imbiero bei išilgai perpjautą vanilės ankšties pusę.

2. Sultis užkaitinkite iki virimo. Leiskite pavirti porą minučių ir nukelkite nuo ugnies. Kai šiek tiek pravės, išimkite iš sirupo vanilės ankštį, išskobkite sėklytes ir meskite jas ir atgal į sirupą.

3. Kol sirupas „geria“ prieskonių aromatus ir toliau vėsta, pasiruoškite vaisius: nuplaukite braškes, nuskabykite lapelius ir supjaustykite ketvirčiais (jei uogos labai didelės, tada aštuntadaliais). Mango vaisių nulupkite ir supjaustykite maždaug 2 cm dydžio kubeliais.

4. Supilkite visai atvėsusį ir perkoštą apelsinų sulčių sirupą į pusgilį dubenį, sudėkite ir vaisius, pabarstykite šviežiai maltais pipirais ir kiek patrintais bei suplėšytais mėtų lapeliais (kotelių nereikia).

5. Padėkite šaltai bent valandai, o prieš patiekiant darsyk gerai permaišykite.

Paprasta, bet efektinga, skanaus!

Suskleisti
Nekeptas sūrio torto desertas su braškėmis
Receptas: Nekeptas sūrio torto desertas su braškėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 119
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 150.00 g (šokoladiniai sausainiai - pagrindui)
Sviestas: 60.00 g (tirpintas - pagrindui)
Sūris: 250.00 g (kreminis sūris)
Cukrus: 100.00 g
Braškės: 130.00 g (šviežios arba šaldytos - kremui ir sauja - papuošimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ekstraktas)
Grietinėlė: 250.00 ml (riebi plakamoji)
Kaip gaminti
  1. Maisto smulkintuvu susmulkinkite šokoladinius sausainius iki smulkių trupinukų. Sumaišykite su tirpintu ir atvėsintu sviestu. Paskirstykite po šaukštą paruoštos trupinių masės į 6 stiklines, kuriose ruošite ir patieksite desertą. Šiek tiek paspauskite šaukštu ar pirštų galais.
  2. Paruoškite kreminio sūrio ir braškių kremą. Dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kreminį sūrį, cukrų, trintas šviežias braškes, citrinų sultis ir vanilės ekstraktą.
  3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu riebią grietinėlę suplakite iki standžių putų. Paskui ją lengvais judesiais įmaišykite į kreminio sūrio masę.
  4. Paruoštą kremą paskirstykite į stiklines, ant sausainių pagrindo. Uždenkite stiklinių viršų maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite jame mažiausiai porą valandų.
  5. Prieš patiekiant, desertų viršų papuoškite šviežiomis kubeliais pjaustytomis braškėmis.

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: Vasara be orkaitės: nekepti desertai

Suskleisti
Braškių ir maskarponės desertas
Receptas: Braškių ir maskarponės desertas
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 32
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 250.00 g (traškūs)
Grietinėlė: 400.00 ml (plakamoji - kremui)
Maskarponės sūris: 200.00 g (kremui)
Braškės: 500.00 g (kremui)
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š. (kremui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (kremui)
Kaip gaminti
  1. Dubenėlyje išplakite grietinėlę, sudėkite kambario temperatūros maskarponę, suberkite cukraus miltelius, vanilinį cukrų ir išsukite elektriniu plakikliu. Supjaustykite braškes, dalį jų atidėkite, o likusias sudėkite į kremą.
  2. Į desertinius indelius suberkite po kelis šaukštus sutrupintų sausainių. Uždėkite po keletą šaukštų paruošto kremo. Ant viršaus suberkite likusias braškes ir apibarstykite šokolado drožlėmis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Ledų desertas su trintomis braškėmis
Receptas: Ledų desertas su trintomis braškėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 19
Receptas
Ingredientai
Ledai: (grietininių) 4.00 vnt.
Grietinėlė: 200.00 g
Cukrus: 2.00 valg. š.
Braškės: 500.00 g
Vynas: 3.00 valg. š. (raudono)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Mėtos: 1.00 sauja (šviežių lapelių)
Kaip gaminti
  1. Suplakite pasaldintą grietinėlę.
  2. Braškes sutrinkite ir sumaišykite su vynu bei cinamonu.
  3. Į desertines taures sluoksniais dėkite ledus, trintas braškes ir plaktą grietinėlę.
  4. Papuoškite plakta grietinėle, braškių gabaliukais ir mėtų lapeliais.  
Suskleisti
Plakta grietinėlė su braškėmis
Receptas: Braškės su šampanine plakta grietinėle
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Šampanas: 150.00 arbat. š. (sauso)
Cukraus pudra: 2.00 valg. š.
Citrinos: 0.50 vnt. (nutarkuotos žievelės ir sulčių)
Grietinėlė: 300.00 ml (skirtos plakimui)
Braškės: 300.00 g (galite naudoti ir žemuoges ar maišyti abiejų rūšių uogas)
Kaip gaminti

1. Dideliame puodelyje sumaišykite šampaną, cukraus pudrą, citrinos sultis ir žievelę.

2. Į platų dubenį pilkite grietinėlę, mišinį su šampanu ir išplakite iki standumo rankiniu ar elektriniu plaktuvu.

3. Perdėkite plaktą grietinėlę į plačias skaidraus stiklo stiklines ir dėkite į šaldytuvą 1–2 val., kad atšaltų.

4. Patiekite su susmulkintomis braškėmis ir/ar žemuogėmis ant viršaus.

Suskleisti
Braškių šaltsriubė
Receptas: Pikantiška braškių šaltsriubė
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 40 min.
3.6 / 17
Receptas
Ingredientai
Braškės: 500.00 g (gerai prinokusių)
Pomidorai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio, supjaustytas kubeliais)
Agurkai: 0.50 vnt. (supjaustytas kubeliais)
Paprikos: 0.50 vnt. (raudonosios, supjaustytas kubeliais)
Česnakai: 1.00 skiltelės (sutrinta)
Čiobreliai: 0.50 arbat. š. (šviežių)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Daržovių sultinys: 0.50 puodelis (atvėsinto; tinka ir paruoštas iš ekologiško sultinio kubelio)
Kaip gaminti

Procesas toks, jog paprasčiau nebūna: dėkite, pilkite, berkite visus ingredientus į elektrinį trintuvą ir įjungę didžiausią galingumą sutrinkite iki vientisos tyrės. Palikite šaldytuve porai valandų, kad atšaltų.

Supilstykite į dubenėlius ar stiklines, galite papuošti braškių ketvirčiais, šviežių mėtų, bazilikų ar petražolių lapeliais. Prie sriubos idealiai tiks traškus prancūziškas batonas.

Suskleisti
Braškių šaltsriubė
Receptas: Braškių šaltsriubė
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.5 / 50
Receptas
Ingredientai
Pienas: 250.00 ml (šalto)
Braškės: 250.00 g
Cukrus: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Vaniliniai ledai:(arba plaktos grietinėlės) 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Braškes gerai nuplaukite, nusausinkite.
  2. 3-4 braškes atidėkite į šalį, visas kitas berkite į elektrinį plakiklį. Į jį taip pat suberkite cukrų, supilkite pieną.
  3. Suplakite iki vientisos masės.
  4. Likusias nesutrintas braškes perpjaukite į kelias dalis ir įmaišykite į šaltsriubę, papuoškite jos viršų. Patiekdami į sriubos vidurį dėkite šaukštą vanilinių ledų arba plaktos grietinėlės. Puoškite mėtos šakele.
Suskleisti
Braškių salotos su feta
Receptas: Braškių salotos su feta
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 25
Receptas
Ingredientai
Braškės: 10.00 vnt. (didelės)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Špinatai: 1.00 sauja
Fetos sūris: 200.00 g (arba fetos tipo sūrio)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (užpilui)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š. (užpilui)
Migdolai: 1.00 valg. š. (užpilui)
Medus: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (Užpilui)
Kaip gaminti
  1. Gražgarstes ir špinatus nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir išdėliokite į kelis dubenėlius. Sūrį nuvarvinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Braškes nuplaukite, nuskabykite, perpjaukite pusiau, išdėliokite ant salotų ir fetos, gausiai pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  2. Paruoškite užpilą: migdolus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sumalkite. Medų ištirpinkite virš garų arba kambario temperatūroje. Česnakus sutraiškykite česnakų spaustuvu ir sumaišykite su aliejumi, balzaminiu actu, garstyčiomis ir medumi. Užpilą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir bent 10 min. palaikykite, kad susimaišytų skoniai. Atvėsintu padažu apliekite salotas.
Suskleisti
Braškių šerbetas
Receptas: Braškių šerbetas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.6 / 26
Receptas
Ingredientai
Braškės: 800.00 g (šaldytos)
Sultys: 200.00 ml (citrinų)
Apelsinų sirupas: 40.00 ml
Cukrus: 150.00 g
Ledas: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Į plaktuvą sudėkite šaldytas braškes, supilkite sirupą, cukrų ir plakite iki vientisos masės. Tada supilkite sultis, įmeskite gerą saują ledukų ir plakite, kol masė taps vientisa.

2. Supilkite į plastikinį indą ir kelias valandas laikykite šaldiklyje. Beveik sustingusią masę vėl sukrėskite į plaktuvą ir paplakite. Sudėkite šerbetą į taures, papuoškite braškėmis ir tuoj pat tiekite.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Ryžių, ledų ir braškių gardumynas
Receptas: Ryžių, ledų ir braškių gardumynas
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.7 / 10
Receptas
Ingredientai
Ledai (plombyras) 60.00 g
Ryžiai: 3.00 valg. š. (šalta ryžių košė)
Braškės: 50.00 g (3 valg. š. su cukrumi trintų braškių)
Kaip gaminti

Sluoksniuokite šias sudedamąsias dalis į desertinį indą ir tiekite.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Maskarponės putėsiai su braškėmis
Receptas: Maskarponės putėsiai su braškėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 11
Receptas
Ingredientai
Braškės: 1.00 st. (arba trintos braškių uogienės be cukraus)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos pusės citrinos žievelės ir sultys)
Rudasis cukrus: 4.00 valg. š.
Želatina: 10.00 g
Grietinėlė: 200.00 ml (plakamosios)
Cukrus: 40.00 g (miltelinio)
Vanilė: 1.00 vnt. (pusė ankšties)
Kaip gaminti
  1. Braškes atšildykite, iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu su ruduoju cukrumi, citrinos sultimis ir nutakuota citrinos žievele, tada pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių.
  2. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, išbrinkinkite ir ištirpinkite puodelyje virš garų.
  3. Maskarponės sūrį išplakite su milteliniu cukrumi ir vanilės sėklomis, palengva pildami plonyte srovele įplakite braškių tyrę ir želatiną.
  4. Atskirame inde grietinėlę suplakite iki standumo, tada labai atsargiai kabindama šaukštu iš apačios į viršų įmaišykite ją į maskarponės ir braškių masę.
  5. Putėsius išdėliokite į dailius indelius ir per naktį palaikykite šaldytuve.
  6. Tiekite papuošusi šaldytomis uogomis ir mėtų lapeliais (nebūtinai).

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Suskleisti
Braškių ir bananų ledai
Receptas: Braškių ir bananų ledai
8 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.9 / 62
Receptas
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt. ((+1 papuošimui))
Braškės: 2.00 st. ((šaldytų))
Mandarinai: 3.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Į maisto plaktuvą/trintuvą sudėkite bananus, atšildytas braškes ir išspaustas mandarinų sultis.
  2. Viską sutrinkite iki vientisos masės.
  3. Likusį ½ banano supjaustykite skiltelėmis, jas prilipdykite ant ledų formalių sienelių (kaip kad matoma nuotraukose).
  4. Į ledų formeles supilstykite paruoštą trintą vaisių masę ir dėkite į šaldiklį pernakt arba bent 4–6 val., kol ledai bus visiškai sustingę.
Tinklaraščio „Skanios dienos“ nuotr./Braškių ir bananų ledai
Tinklaraščio „Skanios dienos“ nuotr./Braškių ir bananų ledai

Receptą rasite čia.

Suskleisti
Desertas su braškėmis
Receptas: Nekeptas sūrio desertas su braškėmis ir bananais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 19
Receptas
Ingredientai
Grietinėlė: 50.00 ml (plakamosios)
Pienas: 1.50 puodelis (šalto, nenugriebto)
Šokoladas: 40.00 g (baltojo)
Cukrus: 5.00 valg. š.
Braškės: 300.00 g
Bananai: 2.00 vnt.
Sviestas: 10.00 g
Želatina: 2.00 vnt. (maži pakeliai)
Kaip gaminti

1. Nuplaukite braškes, nupjaukite žiedkočius, gerai jas nusausinkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Pusę atskirkite ir atidėkite į šalį.

2. Nulupkite bananus ir taip pat supjaustykite mažais gabalėliais.

3. Gerai įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir dvi minutes pakepkite bananus ir pusę pjaustytų braškių. Įberkite vieną valgomąjį šaukštą cukraus, dar minutę pakepkite ir padėkite į šalį.

4. Paruoškite sirupą iš 2 valgomųjų šaukštų cukraus ir 2 valgomųjų šaukštų vandens (pakaitinkite mažame inde, kol cukrus ištirps), užpilkite ant pjaustytų braškių, kurias buvote atidėję, ir leiskite atvėsti.

5. Pusėje šalto pieno ištirpinkite du pakelius želatinos miltelių. Kitą pusę pieno pakaitinkite ant žemos ugnies su kreminiu sūriu, grietinėle, pjaustytu baltuoju šokoladu ir dviem valgomaisiais šaukštais cukraus. Viską maišykite plakimo šluotele, kad susimaišytų. Kai užvirs, nuimkite nuo ugnies, supilkite pieną su želatinos milteliais ir statykite atgal ant ugnies, iki kol vėl užvirs.

6. Į skystą masę dėkite trumpai apkeptus vaisius, viską sumaišykite ir verskite į indą, kuriame stingdysite – tam tinka atskiri indeliai, vienas didelis indas, pailga kekso forma. Leiskite visiškai atvėsti ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.

7. Patiekite išėmę iš formos su braškėmis ir sirupu ant viršaus.

Suskleisti
Nekeptas braškių tortas
Receptas: Nekeptas braškių tortas
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.4 / 125
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 1.00 vnt. („Damų piršteliai“ - tortinei iškloti)
Kokosų pienas: 400.00 g
Cukrus: 200.00 ml
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Želatina: 2.00 valg. š. (miltelių)
Braškės: 500.00 g
Želė: 1.00 vnt. (pakelio - braškinės greitai paruošiamos)
Kaip gaminti
  1. Į tortinę, (recepto autorės 26 cm skersmens), įklokite kepimo popieriaus. Dugne išdėliokite sausainius.
  2. Želatiną užpilkite šiltu vandeniu, kad apsemtų, ir palikite išbrinkti.
  3. Kai išbrinksta, virš karštų garų, ją ištirpinkite iki vientisos masės ir kelioms minutėms atidėkite.
  4. Maskarponę gerai suplakite su kokosų pienu, cukrumi ir vanilės ekstraktu.
  5. Įplakite ištirpintą želatiną. Gautą masę supilkite į tortinę, ant sausainių. Kremas skystokas, o sausainiukai lengvi, nenustebkite, jei keli iškils į paviršių.
  6. Braškes supjaustykite taip smulkiai, kaip tik norite.
  7. Suberkite ant pradėjusio stingti kremo. Pastatykite į šaldytuvą galutinai sustingti.
  8. Greitai paruošiamą želė užpilkite verdančiu vandeniu, maišykite, kol ištirpsta. Palikite atvėsti. Supilkite ant braškių. Pastatykite į šaldytuvą, kad sutvirtėtų ir skanaujame.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Ledų tortas su braškėmis
Receptas: Ledų tortas su braškėmis. Atsigaivinkite!
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
4.1 / 21
Receptas
Ingredientai
Ledai: (vaniliniai) 900.00 ml
Likeris: 150.00 ml (migdolų)
Braškės: 600.00 g
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Sausainiai: 40.00 vnt. ("Damų piršteliai")
Kaip gaminti

1. Ledus palikite šiek tiek aptirpti, tada išmaišykite su 50 ml likerio. Braškes nuplaukite, gražesnes atidėkite, kitas išsukite su milteliniu cukrumi ir ištrinkite pro sietelį, kad išeitų vientisa tyrė (dalį jos atidėkite).

2. Kvadratinę torto formą išklokite kepimo popieriumi taip, kad juo būtų galima uždengti torto viršų. Sausainius išdėliokite per visą dugną ir aptepkite migdolų likeriu.

3. Ant sausainių užtepkitenpusę ledų masės.

4. Ant ledų supilkite braškių tyrę. Dėkite antrą eilę sausainių, apšlakstykite likeriu ir užtepkite likusią ledų masę. Torto viršų užklokite kepimo popieriumi, dėkite į šaldiklį ir laikykite apie 3 valandas, kad gerai sustingtų. Išėmę supjaustykite, užpilkite atidėta braškių tyre, papuoškite braškėmis.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais