Ingredientai:
- 270 g sūdytos silkės (idealiai tinka „Matjes“);
- 1 svogūnas, perpjautas pusiau ir supjaustytas plonyčiais pusžiedžiais;
- 1 stiklinė aliejaus, pvz., švelnaus skonio saulėgrąžų ar rapsų;
- 0,5 arbat. šaukšt. cukraus;
- didelis žiupsnis druskos;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- sauja šviežių petražolių, sukapotų.
Gaminimas:
1. Silkę nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais.
2. Į dubenį sudėkite supjaustytą svogūną, suberkite druską, pipirus, cukrų, petražoles, supilkite aliejų, išmaišykite. Sudėkite silkės gabaliukus.
3. Palaikykite šaldytuve bent valandą, o tada galima ragauti kartu su svogūnais bei kitais priedais.