Neregėtas skonis: slyvų uogienė su datulėmis

Tai nuostabaus skonio ir aromato uogienė, kurią tikrai verta išbandyti. Be to, taip pagamintą uogienę rekomenduojama suvartoti per 10 mėnesių, kadangi per ilgai laikoma uogienė praras savo skonį ir malonų aromatą.
Slyvų uogienė
Slyvų uogienė / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 1,5 kg mėlynųjų slyvų,
  • 300 g datulių,
  • 100 ml vandens,
  • 1 a. š. cinamono.

Gaminimas:

  1. Slyvas gerai nuplaukite, perpjaukite, išimkite jų kauliukus ir smulkiai supjaustykite.

  2. Datules taip pat smulkiai supjaustykite ir viską sudėkite į puodą.

  3. Ant jų supilkite vandenį, berkite cinamono, uždenkite puodą ir kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies.

  4. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki mažiausios ir virkite apie 30 minučių.

  5. Tuomet puodą atidenkite ir virkite dar apie valandą, kol uogienė gerai sutirštės. Nuolat švelniai pamaišykite.

  6. Gautą uogienę supilkite į švarius iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukite steriliais dangteliais.

  7. Stiklainius apverskite dangteliais žemyn ir palikite visiškai atvėsti.

  8. Laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.

Skanaus!

Daugiau receptų ir sodo naujienų rasite derlingas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis