Reikės:
- 1,5 kg mėlynųjų slyvų,
- 300 g datulių,
- 100 ml vandens,
- 1 a. š. cinamono.
Gaminimas:
-
Slyvas gerai nuplaukite, perpjaukite, išimkite jų kauliukus ir smulkiai supjaustykite.
-
Datules taip pat smulkiai supjaustykite ir viską sudėkite į puodą.
-
Ant jų supilkite vandenį, berkite cinamono, uždenkite puodą ir kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies.
-
Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki mažiausios ir virkite apie 30 minučių.
-
Tuomet puodą atidenkite ir virkite dar apie valandą, kol uogienė gerai sutirštės. Nuolat švelniai pamaišykite.
-
Gautą uogienę supilkite į švarius iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukite steriliais dangteliais.
-
Stiklainius apverskite dangteliais žemyn ir palikite visiškai atvėsti.
-
Laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.
Skanaus!
Daugiau receptų ir sodo naujienų rasite derlingas.lt.