Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nesaldūs britiški pyragėliai su cukinija, feta ir čiobreliais

Šie pyragėliai, o gal sausainiai, vadinami „scones“, gali būti neutralūs ar vos salsvi, o vėliau derinami su grietinėle, džemu. O gali būti ir rimtų rimčiausi – su šonine, sūriu. Šįsyk siūlome labai vasarišką variantą, kuriame vienu svarbiausių smuikų griežia cukinijos. Jų dabar gausu, tad naudokimės proga!
Pyragėliai „scones“ su cukinijomis
Pyragėliai „scones“ su cukinijomis / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 300 g kvietinių miltų;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 110 g sviesto, šalto;
  • 2 kiaušiniai;
  • 150 ml grietinėlės (ir dar šaukštas viršui aptepti);
  • 1 maža cukinija, stambiai sutarkuota ir nuspausta;
  • 100 g fetos sūrio, stambiai sutrupinto;
  • 2–3 valg. šaukšt. pamezano, sutarkuoto (ir dar keli žiupsneliai viršui pabarstyti);
  • 1 valg. šaukšt. čiobrelių lapelių.

Gaminimas:

1. Ant didelės medinės lentos ar erdvaus stalviršio sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską. Padarykite duobutę, suberkite į ją sviesto kubelius, o tada plačiu peiliu ar kapokle kapokite sviestą su sausaisiais ingredientais, kol gausite gana stambius trupinius. Suberkite juos į dubenį.

2. Kitame nedideliame dubenyje švelniai paplakite kiaušinius su grietinėle. Supilkite šį skystį į sausųjų ingredientų mišinį, išmaišykite.

3. Dar viename dubenyje sumaišykite nusunktus cukinijos tarkius, parmezaną, čiobrelių lapelius ir fetą. Šį mišinį dėkite į bendrąją masę – ji bus ganėtinai netvarkinga ir lipni. Išverskite ją ant miltuoto paviršiaus, švelniai perminkykite ir suformuokite maždaug 20x15 cm gana storą stačiakampį. Perkelkite jį ant lentelės, išklotos kepimo popieriumi, ir dėkite į šaldytuvą, kol įkais orkaitė.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.

5. Išimkite tešlos stačiakampį iš šaldytuvo ir supjaustykite į 4 lygius mažesnius stačiakampius, o tada šiuos perpus įstrižai – taip gausite 8 trikampius. Dėkite juos į miltais pabarstytą ar kepimo popieriumi išklotą skardą palikdami tarpelius, viršų patepkite pasilikta grietinėle ir pabarstykite po žiupsnį parmezano.

6. Kiškite į orkaitę ir kepkite apie 20 min. arba kol bus auksiškai rusvi. Valgykite dar šiltus arba kambario temperatūros. Skaniausi jie tą pačią dieną, nors galima švelniai pašildyti ir skanauti ir kitądien.

Vida Press nuotr./Pyragėliai „scones“ su cukinijomis
Vida Press nuotr./Pyragėliai „scones“ su cukinijomis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais