Ingredientai:
- 4 nedideli kiaušiniai;
- 1 vidutinio dydžio cukinija;
- 200 g varškės;
- 100 g sviesto;
- 200 g kukurūzų miltų (jei neturite, keiskite kvietiniais);
- žiupsnis tarkuoto muskato;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Cukiniją nuplaukite, nusausinkite ir sutarkuokite burokine tarka. Sudėkite į sietelį, pakabinkite jį virš puodo ir palikite, kad tarkiai nuvarvėtų.
2. Prikaistuvyje ant silpnos ugnies išlydykite sviestą, nukaiskite ir palikite atvėsti.
3. Dubenyje varškę mediniu gerai išsukite su kiaušiniais. Sudėkite nuvarvintus cukinijų tarkius, išmaišykite.
4. Supilkite lydytą atvėsusį sviestą, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, dar sykį viską gerai sumaišykite.
5. Kepimo miltelius sumaišykite su miltais, o tada šį mišinį po šaukštą įmaišykite į varškės, cukinijų ir kiaušinių masę.
6. Gautą tešlą sukrėskite į riebalais išteptas keksiukų formos duobutes (pripildykite maždaug 2/3 duobučių). Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros, ir kepkite apie pusvalandį.
7. Ištraukite kepimo formą iš orkaitės, leiskite kiek atvėsti, išimkite keksiukus. Ragaukite dar šiltus arba visai atvėsusius.