Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nesaldūs pyragėliai – ir kasdienai, ir artėjančių švenčių stalui

Įvairiausių nesaldžių pyragėlių receptų mūsų, o ir aplinkinių šalių virtuvėse nemažai. Vieni jų greitai paruošiami ir gana kasdieniai, kiti, tarkime, mieliniai su grybų įdaru, puikiai tiks ir artėjančių Kūčių bei Kalėdų stalui. Kviečiame rinktis!
Nesaldūs pyragėliai
Nesaldūs pyragėliai / Vida Press nuotr.
Pyragėliai su sūriu
Receptas: Pyragėliai su sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 50 min.
3.3 / 24
Receptas
Ingredientai
Sūris: 100.00 g (brandinto)
Fetos sūris: 30.00 g
Rikotos sūris: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 tryniai)
Krapai: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos nutarkuotų žievelių)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Paruoškite sūrio įdarą. Smulkiai sutarkuokite brandintą sūrį, išsukite su feta ir rikota, įmaišykite vieną kiaušinio trynį, suberkite kapotus krapus ir nutarkuotas citrinos žieveles. Gerai išmaišykite ir bent 2 val. palaikykite šaltai.

2. Tešlą palaikykite kambario temperatūroje, šiek tiek pakočiokite ir supjaustykite vienodais stačiakampiais gabalėliais. Uždenkite drėgna šluoste, kad neapdžiūtų.

3. Ant tešlos gabalėlio dėkite šaukštelį sūrio įdaro, kraštus patepkite plaktu kiaušinio tryniu, susukite į ritinėlį, galus užspauskite. Pyragėlio viršų patepkite kiaušinio tryniu, pabarstykite sezamų sėklomis.

4. Išdėliokite pyragėlius ant popieriumi išklotos skardos ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje 15–20 min. Tiekite šiek tiek pravėsusius.

Kulinaro patarimas. Į sūrio įdarą dar galite įmaišyti juodųjų alyvuogių arba saulėje džiovintų pomidorų.

Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Suskleisti
Bulviniai  pyragėliai  su špinatais
Receptas: Bulviniai pyragėliai su špinatais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 63
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 400.00 g (kvietiniai)
Druska: 1.00 arbat. š.
Špinatai: 250.00 g (įdarui)
Sviestas: 3.00 valg. š. (įdarui)
Česnakai: 3.00 skiltelės (įdarui)
Fetos sūris: 150.00 g (įdarui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kaip gaminti

1. Bulves švariai nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Išvirusias nusunkite, atvėsinkite, nulupkite ir sumalkite mėsmale.

2. Dubenyje į bulvių masę įmuškite kiaušinius, supilkite miltus, pasūdykite ir užminkykite tešlą. Jei tešla skystoka – dar įberkite miltų.

3. Špinatus perliekite verdančiu vandeniu, nuvarvinkite sietelyje ir smulkiai supjaustykite.

4. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir pakepinkite smulkiai sukapotas česnako skilteles.

5. Sukrėskite špinatus ir dar truputį pakepkite.

6. Tuomet sudėkite šakute sutrintą fetą, pasūdykite, pagardinkite maltu muskatu ir atsargiai išmaišykite.

7. Tešlą kočiokite ant miltais pabarstytos lentos, formele išspauskite skritulius. Ant kiekvieno jų uždėkite špinatų įdaro, perlenkite per pusę ir gerai apspauskite kraštus.

8. Pyragėlius aptepkite lydytu sviestu, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir 20 minučių kepkite 200 laipsnių orkaitėje. 

Pyragėlius skaniausia valgyti karštus.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.

Suskleisti
Pyragėliai su grybais
Receptas: Pyragėliai su grybais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 168
Receptas
Ingredientai
Grybai: 300.00 g (džiovinti, sūdyti ar virti)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pomidorų padažas: 200.00 ml (mažas indelis pomidorų pastos)
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (kapotų)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite ir supjaustykite dailiais kvadratėliais. Grybus nuspauskite ir susmulkinkite (jei naudosite džiovintus, iš vakaro pamerkite).  Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste, kol dailiai pagels.

2. Į svogūnų masę suberkite smulkintus grybus, šiek tiek pakepinkite. Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kapotais žalumynais.

3. Paruoštą grybų masę atvėsinkite, antraip tešlos lakšteliai išskys. Po šaukštą grybų masės krėskite ant pomidorų pasta apteptų tešlos kvadratėlių ir dailiai užlankstykite.

4. Paruoštus pyragėlius aptepkite kiaušinių plakiniu ir 20 min. pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę.

Suskleisti
Pyragėliai su žuvimis
Receptas: Pyragėliai su žuvimis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.6 / 10
Receptas
Ingredientai
Faršas: 300.00 g (300 - 350 žuvų faršo menkių ar lydekų)
Žuvies prieskoniai: 3.00 g (citrininiai, pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 4.00 g (pagal skonį)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Garstyčios: 2.00 valg. š. (2 - 3)
Majonezas: 2.00 valg. š. (2 - 3)
Džiūvėsiai: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Tešlą apšildykite ir šiek tiek pakočiokite. Į faršą įberkite žuvų prieskonių, pipirų, druskos ir šaukštą džiūvėsėlių.

2. Tešlą supjaustykite norimo dydžio stačiakampiais. Majonezą sumaišykite su garstyčiomis ir aptepkite tešlos stačiakampius. Dėkite po šaukštą faršo, užlenkite ir gerai užspauskite kraštus.

3. Kiaušinį išplakite ir aptepkite pyragėlius. Sudėkite pyragėlius į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių. Tuomet karštį sumažinkite iki 180 laipsnių ir kepkite dar 10–15 minučių, kol gražiai parus.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Pyragėliai su špinatais
Receptas: Pyragėliai su špinatais
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.4 / 18
Receptas
Ingredientai
Mielės: 45.00 g (šviežios)
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Vanduo: 500.00 ml
Miltai: 900.00 g (kvietiniai)
Aliejus: 200.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š.
Špinatai: 300.00 g (įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (maltas - įdarui)
Kaip gaminti

1. Mieles sutrinkite šakute ir išsukite su cukrumi.

2. Supilkite vandenį, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių.

3. Miltus išsijokite į dubenį, supilkite mielių masę, aliejų, įberkite druskos ir užminkykite tešlą.

4. Dubenį uždenkite ir leiskite tešlai valandą pakilti. Špinatus nuplaukite ir nusausinkite.

5. Česnako skilteles nulupkite, smulkiai sukapokite ir pakepinkite įkaitintame svieste.

6. Sudėkite špinatus, pasūdykite, pabarstykite pipirais, maltu muskatu ir maišydami truputį pakepkite.

7. Įmuškite kiaušinius, išmaišykite ir ant silpnos ugnies kepkite, kol jie sukrekės.

8. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos ir supjaustykite vienodo dydžio kvadratėliais.

9. Ant kiekvieno uždėkite špinatų įdaro, sulenkite trikampiu ir gerai apspauskite kraštus.

10. Pyragėlius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 20–30 minučių.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.

Suskleisti
Mieliniai pyragėliai su sūrio įdaru
Receptas: Mieliniai pyragėliai su sūrio įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.2 / 24
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 120.00 ml (šilto)
Pienas: 10.00 valg. š.
Mielės: 1.00 valg. š. (sausų)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Majonezas: 3.00 valg. š.
Miltai: 600.00 ml (600 - 700)
Sūris: 1.00 sauja (mėgiamo tarkuoto)
Sviestas: 1.00 vnt. (gabalėlio - kepimui)
Kaip gaminti
  1. Mieles sumaišykite su cukrumi ir šiltu vandeniu.
  2. Palaukite, kol suputos ir įmaišykite majonezą, druską bei pieną.
  3. Po truputį berkite miltus ir maišykite.
  4. Kai maišyti taps sunku, suminkykite vientisą tešlos rutulį, dėkite į švarų dubenį, apdenkite maistine plėvele ir kildinkite šiltoje vietoje, kol padvigubės.
  5. Pakilusią tešlą perminkykite. Jei reikia, įminkykite dar truputį miltų ir padalinkite į 16 vienodo dydžio kamuoliukų.
  6. Kočiokite didelio delno dydžio skrituliukus, ant vieno dėkite po šaukštą tarkuoto sūrio ir užklokite kitu tešlos sluoksniu.
  7. Dar kartą perkočiokite, kad abu gabalėliai sukibtų.
  8. Keptuvę gerai įkaitinkite, sumažinkite temperatūrą iki vidutinės ir kepkite pyragėlius iš abiejų pusių, kol iškils ir gražiai paruduos.
  9. Jei reikia, patepkite keptuvę sviestu.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Rusiški pyragėliai su raugintais kopūstais ir grybais
Receptas: Rusiški pyragėliai su raugintais kopūstais ir grybais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 50
Receptas
Ingredientai
Miltai: 700.00 g (tešlai)
Mielės: 25.00 g (šviežių; tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (perpus tešlai ir įdarui)
Cukrus: 40.00 g (tešlai)
Vanduo: 200.00 ml (tešlai)
Rauginti kopūstai: 400.00 g (įdarui)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š. (įdarui)
Grybai: 1.00 st. (džiovintų; įdarui)
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt. (pyragėlių aptepimui prieš kepant)
Kaip gaminti

1. Mieles puodelyje užpilkite cukrumi ir šiltu vandeniu. Pusvalandžiui pastatykite šiltai. Kai pasirodys iškilusi „kepurėlė“, mieles sumaišykite ir kartu su druska supilkite į miltus. Išminkykite tešlą ir palikite ją kilti.

2. Grybus pamirkykite. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite iki auksinės spalvos ant sviesto keptuvėje. Kopūstus nusunkite ir kartu su grybais sudėkite į keptuvę. Maišydami patroškinkite apie 15 minučių.

3. Tešlą iškočiokite maždaug iki 1 cm storio. Puodeliu „išpjaukite“ apskritimus. Ant jų šaukštu dėkite įdaro ir perlenkę lipdykite norimos formos bandeles. Pyragėlius 15 minučių pastatykite šiltai.

4. Kepimo skardą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais (kad kepiniai nepriliptų), sudėkite pyragėlius, aptepkite plaktu kiaušinio tryniu ir pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę.

5. Kepkite apie pusvalandį. Galima valgyti ir karštus, ir šaltus. Taip pat šie pyragėliai tinka prie sultinių ir sriubų.

Suskleisti
Grybais įdaryti pyragėliai
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su džiovintais grybais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 19
Receptas
Ingredientai
Grybai: 5.00 valg. š. (arba didelė sauja, džiovintų)
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kuminai: 1.00 žiupsnelis (maltų; arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Grybus apie valandą pamirkyti vandenyje, tada susmulkinti.

2. Bemielės šaldytos tešlos lakštus ištiesti ant nelipnaus, miltais pabarstyto paviršiaus, kad atšiltų.

3. Sutarkuoti morką, smulkiai supjaustyti svogūną, pakepinti ant alyvuogių aliejaus kol suminkštės ir tuomet sudėti grybus bei prieskonius.

4. Atitirpusią tešlą ištempti, ant jos gražiai viena eilute išilgai per vidurį dėti įdarą. Tuomet tešlą perlenkti, kad pasidarytų kaip dešrelė. Nereikalingus tešlos likučius nupjauti, viską aptepti kiaušinio trynio plakiniu, supjaustyti norimo dydžio gabalėliais ir pašauti į orkaitę 180 laipsnių temperatūroje.

5. Kepti kol pyragėliai iškils ir gražiai paruduos, maždaug 15-20 minučių.

6. Patiekti karštus arba šaltus.

Suskleisti
Dzūkiški pyragėliai
Receptas: Dzūkiški mieliniai pyragėliai su džiovintais grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 45
Receptas
Ingredientai
Pienas: 1.00 st. (arba vandens; tešlai)
Mielės: 1.00 valg. š. (sausų; tešlai)
Cukrus: 2.00 valg. š. (tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Sviestas: 50.00 g (tešlai)
Miltai: 3.50 st. (gali prireikti ir kiek daugiau; tešlai)
Grybai: 1.00 st. (džiovintų; įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis; įdarui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnį tešlai ir įdarui)
Laurų lapai: 1.00 vnt. (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausiai reikia paruošti tešlą. Į mažą indelį supilti mieles, truputį vandens ir cukraus. Padėti šiltai, kad iškiltų.

2. Į didesnį indą suberti miltus, padaryti duobutę, supilti likusį vandenį bei cukrų, kiaušinius ir ištirpintas mieles. Šią masę maišyti. Minkymo pabaigoje į masę supilti ištirpintą sviestą.

3. Viską išminkyti ir padėti šiltai, kol pakils.

4. Kai tešla iškils, ją reikia padalinti į 4 dalis, kiekvieną jų iškočioti, padaryti skrituliukus, dėti įdarą, užspaudyti kraštus ir virti karštame aliejuje, kol paruduos.

5. Įdaro paruošimas. Džiovintus grybus išvirti ir sumalti per mėsmalę. Pakepinti daug svogūnų ir sumaišyti juos su grybais, paskaninti pipirais, druska ir lauro lapais.

Suskleisti
Mielinės bandelės su lašinukais
Receptas: Mielinės bandelės su lašinukais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.4 / 70
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (tešlai)
Cukrus: 50.00 g (tešlai)
Mielės: 25.00 g (tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Pienas: 300.00 ml (tešlai)
Sviestas: 150.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tešlai)
Lašinukai: 150.00 g (rūkytų; įdarui)
Pipirai: 0.50 arbat. š. (maltų juodųjų ir kvapniųjų mišinio; įdarui)
Kaip gaminti

1. Mieles ištrinkite su šaukštu cukraus. Pašildykite pieną, jis turi būti ne karštas, o šiltas. Pieną užpilkite ant mielių, sudėkite dalį miltų, kad išeitų tiršta blynų tešla. Kai miltai gerai išsiplaks, uždenkite dubenį rankšluosčiu ir pastatykite šiltai, kad pakiltų.

2. Tuo tarpu kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi, ištirpdykite sviestą ir jį atvėsinkite. Kai tešlos pasidarys dvigubai, sudėkite kiaušinius, sviestą ir su likusiais miltais išminkykite tešlą. Ji turi būti ne per kieta, tačiau tokia, kad būtų galima iškočioti lakštą. Dar kartą pastatykite šiltai.

3. Tuo tarpu pasiruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite lašinukus – kuo smulkiau, tuo skaniau. Pabarstykite pipirais Jei patinka, galite įdėti svogūno, bet man skaniausia – be nieko.

4. Kai tešla pakils, išimkite ją ant miltais pabarstytos lentelės ir kočėlu pasidarykite lakštą. Stikline spauskite apskritimus, dėkite į juos lašinukus ir lipdykite bandeles. Forma – pagal jūsų norą ir fantaziją.

5.Dėkite bandeles į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir leiskite keliolika minučių pakilti. Pakilusias patepkite šiek tiek paplaktu kiaušiniu, Tuomet dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 20-20 min., kol viršus bus gražiai rusvas. 

 

 

Suskleisti
Argentinietiški mėsos pyragėliai empanados
Receptas: Argentinietiški mėsos pyragėliai empanados
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 33
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 1.00 st. (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Miltai: 4.50 st. (tešlai)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st. (po 0,5 stiklinės tešlai ir įdarui)
Druska: 1.00 arbat. š. (tešlai ir įdarui; pagal skonį)
Jautiena: 500.00 g (išpjovos; įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Svogūnai: 6.00 vnt. (įdarui)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Čili prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį; įdarui)
Alyvuogės: 1.00 sauja (juodųjų; įdarui)
Saldžiosios paprikos milteliai: 2.00 arbat. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Jautieną labai smulkiai supjaustykite arba sukapokite (nemalkite). 3 svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustykite. Kitus 3 svogūnus supjaustykite griežinėliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintus svogūnus su česnakais. Suberkite visus prieskonius ir išmaišykite. Sudėkite kapotą jautieną ir maišydami apkepinkite iki rudumo. Galima ipilti šiek tiek vandens. Mėsa turi būti minkšta, masė – sultinga.

3. Sudėkite ant viršaus griežinėliais supjaustytus svogūnus ir uždengę dar kelias minutes patroškinkite.

4. Įdarą atvėsinkite. Jei yra laiko, palaikykite kelias valandas ar parą šaldytuve.

5. Į dubenį suberkite miltus ir druską, išmaišykite. Supilkite aliejų ir vandenį, plaktą kiaušinį ir viską išmaišykite bei išminkykite, kol tešla bus kaip plastilinas ir nelips prie rankų.

 

6. Tešlą plonai iškočiokite. Kavos puodeliu išpjaukite apskritimus, dėkite į juos po šaukštelį įdaro ir viename gale – alyvuogę. Perlenkite, pirštais stipriai užspauskite kraštus, kad neliktų plyšių.

7. Sudėkite pyragėlius į skardą ir aptepkite plaktu tryniu.

8. Iki 220 laipsnių įkaitinkite orkaitę, įdėkite pyragėlius ir kepkite apie 10 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 200 ir kepkite dar apie 10-15 minučių. Pyragėliai turi būti aukso spalvos.

Suskleisti
Pyragėliai su dešrelėmis
Receptas: Mieliniai pyragėliai su dešrelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 30
Receptas
Ingredientai
Pienas: 200.00 ml
Mielės: 7.00 g (sausų)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 150.00 g (šalto)
Miltai: 500.00 g
Druska: 0.50 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (aptepimui)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š. (pabarstymui)
Dešrelės: 12.00 vnt. (pieniškų)
Kaip gaminti

1. Pieną pašildykite, kad būtų kiek šiltesnis nei kambario temperatūra, perpilkite į nemažą dubenį ir suberkite į jį mieles bei cukrų, gerai išmaišykite, kad mielės ir cukrus ištirptų. Pastatykite kur nors šiltai 15 min., kad ant paviršiaus susidarytų putota „kepurėlė“.

2. Kol mielės bunda, į kitą dubenį suberkite miltus, druską, išmaišykite, o tada sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą. Trinkite pirštų galiukais sviestą su miltais, kol gausite riebius trupinius, o sausų miltų nebeliks.

3. Ant gautų miltų ir sviesto trupinių supilkite pieną su mielėmis, išmaišykite ir imkite minkyti, jei tešla itin lipni, galite įberti dar saują kitą miltų, tačiau nepersistenkite. Išminkykite tešlą, kol bus vientisa, ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

5. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir ant miltuoto paviršiaus iškočiokite iš jos 5 mm storio lakštą, supjaustykite šį lakštą 2 cm pločio juostelėmis.

 

6. Kiekvieną dešrelę kruopščiai apsukite tešlos juostele, sujungdami galiukus, kad juostelė neatsivyniotų. Žiūrėkite, kad kiekvienas juostelės apvyniojimas šiek tiek gultų ant ankstesniojo.

7. Dėkite gautus pyragėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, patepkite paplaktu kiaušiniu, pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite apie 25–30 min., kol tešla gražiai parus.

Suskleisti
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir kopūstu
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir kopūstu
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 11
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (šlaunelių mėsos be odos ir kaulo)
Kopūstai: 1.00 vnt. (6 apvirti lapai)
Lašinukai: 50.00 g (sūdytų arba rūkytų)
Vynas: 50.00 ml (baltojo sauso)
Pienas: 500.00 ml
Sviestas: 50.00 g
Miltai: 3.00 valg. š.
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Vištienos prieskoniai: 0.30 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Vištieną supjaustykite stambiais kubeliais. Įberkite vištienos prieskonių ir druskos pagal skonį. Gerai išmaišykite.

2. Lašinukus smulkiai sukapokite ir apkepinkite šlakelyje alyvuogių aliejaus. Sudėkite vištieną ir apskrudinkite ant aukštos kaitros. Tada sumažinkite kaitrą, supilkite vyną ir 5 minutes patroškinkite.

3. Verdančiame vandenyje pakaitinkite kopūstą ir nuimkite 6 lapus (jei kopūstas didelis – tuomet 3 lapus ir perpjaukite juos per pusę). Į juos suvyniokite vištieną.

4. 6 tešlos lakštus išdėliokite ant stalo ir kiekvieno lakšto vieną pusę įpjaukite kas 2 cm išilgai. Ant neįpjautos tešlos pusės dėkite kopūsto lape įvyniotą vištieną ir uždenkite įpjauta tešlos lakšto puse. Kraštus užlipdykite ir suformuokite pyragėlius.

 

5. Pyragėlius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir patepkite kiaušinio trynių plakiniu. Kepkite iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių, kol gražiai paruoduos.

6. Prikaistuvyje išlydykite sveistą ir suberkite miltus. Šluotele nuolat maišykite, kol liks tirštos konsistencijos trupiniai. Supilkite pieną ir šluotele nuolat gerai maišykite bei kaitinkite iki vientisos blizgios bešamelio padažo konsistencijos. Suberkite parmezano sūrį ir darsyk išmaišykite.

7. Pyragėlius patiekite su bešamelio-parmezano padažu.

Suskleisti
Pyragėliai su  vištiena  ir žirneliais
Receptas: Pyragėliai su vištiena ir žirneliais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
3.6 / 19
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g (kvietiniai)
Sviestas: 60.00 g (tirpintas)
Mielės: 7.00 g (sausos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 3.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 arbat. š. (skardai patepti)
Vištiena: 3.00 vnt. (2-3 kumpeliai - įdarui)
Šaldyti žirneliai: 100.00 g (įdarui)
Vištienos sultinys: 1.00 vnt. (šaukštas - įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kaip gaminti

1. Miltus išsijokite į dubenį, suberkite mieles, supilkite tirpintą pravėsusį sviestą, cukrų, druską, išplaktus kiaušinius, kambario temperatūros pieną ir užminkykite tešlą. Palikite valandai, kad pakiltų.

2. Vištienos kumpelius išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir sumalkite.

3. Suberkite atitirpintus žirnelius, įberkite druskos, pipirų, supilkite sultinį ir išmaišykite.

4. Pakilusią tešlą išminkykite ir iškočiokite. Lakštą supjaustykite kvadratėliais, ant kiekvieno krėskite po šaukštą įdaro, sulenkite trikampiu, apspaudykite kraštus ir palikite pusvalandį, kad pakiltų.

5. Pyragėlius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą ir aliejumi išteptą skardą, aptepkite plaktu kiaušiniu ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę 30–40 minučių.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.

Suskleisti
Pyragėliai su  lašinukais  ir kopūstais
Receptas: Pyragėliai su lašinukais ir kopūstais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
3.8 / 47
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (300 g - kvietinių ir 200 g - rupių kvietinių)
Pienas: 250.00 ml
Mielės: 30.00 g (šviežios)
Sviestas: 70.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Kopūstai: 500.00 g (pusė nedidelio - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Lašiniai: šalto rūkymo - įdarui 100.00 g
Kmynai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Miltus persijokite į dubenį, jų viduryje padarykite duobutę, į ją sutrupinkite mieles ir supilkite pašildytą pieną. Maišykite mediniu šaukštu, kol tešla bus grietinės tirštumo. Uždenkite ir kildykite šiltai 20 minučių.

2. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite, įmuškite kiaušinį, trynį, suberkite druską, cukrų ir išsukite.

3. Gautą masę sukrėskite ant pakilusios tešlos, gerai išmaišykite šaukštu, suvoliokite į rutulį ir leiskite dar pakilti apie pusvalandį.

4. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite, lašinukus supjaustykite kubeliais, nuvalytą kopūstą – šiaudeliais.

5. Keptuvėje pakepinkite lašinukus, suberkite svogūnus, paskui kopūsto šiaudelius, pabarstykite kmynais, maltais pipirais, pasūdykite ir kepkite, kol kopūstai suminkštės.

6. Iš tešlos iškočiokite maždaug 0,5 cm storio lakštą, jį supjaustykite delno dydžio kvadratais.

7. Ant kiekvieno jų krėskite po šaukštą įdaro, perlenkite ir sulipdykite kraštus.

8. Pyragėlius sudėkite į kepimo popieriumi ištiestą ir riebalais pateptą skardą ir palikite apie 20 minučių.

9. Pakilusius aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite 220 laipsnių orkaitėje apie 15–20 minučių.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito