Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nestandartiniai keksiukai: su varške, nemėgstantiems saldumo

Keksiukų receptų – tikra galybė, tačiau dažniausiai jie kepami saldūs. Tačiau šįkart siūlome išbandyti kitokius, nestandartinius – nesaldžius. Drėgnumo jiems suteiks varškė, o skonio švieži žalumynai, kurių trūkumu dabar tikrai negalime skųstis!
Nesaldūs keksiukai
Nesaldūs keksiukai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 220 g neriebios varškės;
  • 2 valg. šaukšt. smulkiai tarkuoto parmezano ar kokio kito kietojo sūrio;
  • 130 g miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 60 ml vandens;
  • 4 kiaušiniai, lengvai paplakti;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • sauja kapotų šviežių žolelių, tokių, kaip raudonėlis, bazilikas, petražolės, krapai, laiškiniai česanakai (labai tinka kuo įvairesnis mišinys).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Keksiukų kepimo formos duobutes išklokite specialiais popieriniais „sijonėliais“.

2. Dubenyje išsukite varškę su kiaušiniais, druska, didžiąja dalimi parmezano (šiek tiek pasilikite viršui pabarstyti). Tuomet suberkite žalumynus bei miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir darsyk išmaišykite.

3. Krėskite pagamintą tešlą į paruoštą keksiukų formą, kiekvieną jų pabarstykite atsidėtuoju sūriu ir dėkite į įkaitusią orkaitę.

4. Kepkite 30-35 min., kol išsipūs, o viršus bus rusvas. Išimkite iš orkaitės, leiskite kiek pravėsti ir valgykite dar šiltus. Jei prie šių keksiukų pasiruošite salotų, jie gali tapti net lengvu pietų ar vakarienės patiekalu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas