Ingredientai:
- 220 g neriebios varškės;
- 2 valg. šaukšt. smulkiai tarkuoto parmezano ar kokio kito kietojo sūrio;
- 130 g miltų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 60 ml vandens;
- 4 kiaušiniai, lengvai paplakti;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- sauja kapotų šviežių žolelių, tokių, kaip raudonėlis, bazilikas, petražolės, krapai, laiškiniai česanakai (labai tinka kuo įvairesnis mišinys).
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Keksiukų kepimo formos duobutes išklokite specialiais popieriniais „sijonėliais“.
2. Dubenyje išsukite varškę su kiaušiniais, druska, didžiąja dalimi parmezano (šiek tiek pasilikite viršui pabarstyti). Tuomet suberkite žalumynus bei miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir darsyk išmaišykite.
3. Krėskite pagamintą tešlą į paruoštą keksiukų formą, kiekvieną jų pabarstykite atsidėtuoju sūriu ir dėkite į įkaitusią orkaitę.
4. Kepkite 30-35 min., kol išsipūs, o viršus bus rusvas. Išimkite iš orkaitės, leiskite kiek pravėsti ir valgykite dar šiltus. Jei prie šių keksiukų pasiruošite salotų, jie gali tapti net lengvu pietų ar vakarienės patiekalu.