„Kreminę varškę papildžiau imbieriniais meduoliais, apelsino žievele bei spanguolėmis – tuo, kas labiausiai kvepia Kalėdomis“, – sako Ieva ir priduria, kad visada renkasi DVARO pieno produktus, nes tiek varškėčiai, tiek varškės tinginiai ir kiti desertai jai geriausiai gaunasi būtent su šia produkcija.
Kalėdiniam varškės tinginiui reikės:
- 400 g 9% DVARO varškės,
- 100 g DVARO sviesto,
- 2 valg.š. natūralaus jogurto (aš renkuosi BIOS jogurtą),
- 50 g medaus,
- 360 g imbierinių sausainių,
- 150 g spanguolių,
- 1 apelsino (reikės ir sulčių ir žievelės).
Gaminimas:
Į maisto smulkintuvą sudedu varškę, kubeliais pjaustytą sviestą, medų, jogurtą ir apelsino sultis. Viską smulkinu iki vientisos, kreminės varškės masės.
Didesniame inde gerai susmulkinu sausainius, įmaišau spanguoles, įtarkuoju apelsino žievelę. Sausąją masę sumaišau su varškės mase. Tešlą dedu į maistine plėve išklotą skardą ir laikau per naktį ar bent 8 valandas.
Skanaus!
Asmeninio archyvo nuotr./„Nestoras“ Ievos varškės tinginys – tobulas desertas ant gausaus švenčių stalo