Nesudėtingas, bet įdomus varškės, morkų ir obuolių apkepas

Mėgstamą varškės apkepo receptą turi beveik kiekvieni namai, tačiau kodėl šio patiekalo nepaįvairinus netikėtais priedais? Siūlome išsikepti puikiai rudeniui tinkantį apkepą su obuoliais ir morkomis. Idealiai tiks lengvai vakarienei ar savaitgalio pusryčiams.
Grūdėtosios varškės apkepas su kriaušėmis
Varškės apkepas / Mariaus Žičiaus nuotr.

Ingredientai:

  • 500 g varškės (geriau ne pačios liesiausios);
  • 3 kiaušiniai;
  • 2 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 3 vidutinio dydžio morkos;
  • 80 g sviesto, kambario temperatūros;
  • 3 saldžiarūgščiai obuoliai;
  • 3 valg. šaukšt. manų kruopų;
  • druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. kmynų, nuplikytų verdančiu vandeniu (nebūtinai);
  • 1 valg. šaukšt. maltų džiūvėsėlių.

Gaminimas:

1. Varškę labai gerai ištrinkite (o dar geriau – pertrinkite per plieninį sietelį).

2. Atskirame dubenyje kiaušinius ištrinkite su cukrumi, kol šis ištirps. Supilkite masę į varškę, taip pat sudėkite sviestą, suberkite druską, manų kruopas, kmynus (jei naudojate) ir viską gerai išmaišykite.

3. Morkas nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite, obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Suberkite į varškės masę.

4. Stiklinį ar keramikinį kepimo indą ištepkite sviestu, pavarstykite džiūvėsėliais, suverskite gautą masę ir išlyginkite paviršių.

5. Dėkite indą į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie pusvalandį – kol viršus bus gražiai rusvas. Tiekite su grietine, uogomis, džemu ar graikišku jogurtu – tinka daugybė priedų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų