Ingredientai:
- 500 g varškės (geriau ne pačios liesiausios);
- 3 kiaušiniai;
- 2 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
- 3 vidutinio dydžio morkos;
- 80 g sviesto, kambario temperatūros;
- 3 saldžiarūgščiai obuoliai;
- 3 valg. šaukšt. manų kruopų;
- druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. kmynų, nuplikytų verdančiu vandeniu (nebūtinai);
- 1 valg. šaukšt. maltų džiūvėsėlių.
Gaminimas:
1. Varškę labai gerai ištrinkite (o dar geriau – pertrinkite per plieninį sietelį).
2. Atskirame dubenyje kiaušinius ištrinkite su cukrumi, kol šis ištirps. Supilkite masę į varškę, taip pat sudėkite sviestą, suberkite druską, manų kruopas, kmynus (jei naudojate) ir viską gerai išmaišykite.
3. Morkas nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite, obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Suberkite į varškės masę.
4. Stiklinį ar keramikinį kepimo indą ištepkite sviestu, pavarstykite džiūvėsėliais, suverskite gautą masę ir išlyginkite paviršių.
5. Dėkite indą į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie pusvalandį – kol viršus bus gražiai rusvas. Tiekite su grietine, uogomis, džemu ar graikišku jogurtu – tinka daugybė priedų.