„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Nesudėtingas šefo receptas: menkė su bolivine balanda ir keptomis daržovėmis

Itin greitai iškepanti menkė, sveikuolių giriamos kruopos ir daržovės – tobulas trejetukas vėlyvo pavasario vakarienei, kai vakarai jau ilgi ir šilti. Kauno „Žalgirio“ arenoje įsikūrusio restorano „Sala“ jaunasis virėjas Mindaugas Janušaitis dalijasi receptu, su kuriuo susidoros kiekvienas bent kiek mėgstantis gaminti. Išbandykite!
Šefas Mindaugas Janušaitis ir jo gamintas patiekalas
Šefas Mindaugas Janušaitis ir jo gamintas patiekalas / Restorano archyvo nuotr.

Ingredientai:

  • 165 g menkės filė su oda;
  • 3 g druskos;
  • žiupsnis juodųjų pipirų
  • šlakelis aliejaus;
  • 10 g raudonojo svogūno;
  • 10 g česnako;
  • 60 g vyšninių pomidorų;
  • saujelė špinatų;
  • šaukštas citrinos sulčių;
  • 50 g porų;
  • 50 g grietinėlės;
  • 40 g bolivinės balandos;
  • 10 g sviesto;
  • 2 g daržovių sultinio (kubelio ar miltelių);
  • 10 g krapų.

Gaminimas:

1. Menkės filė nuplaukite ir nusausinkite, pabarstykite druska bei pipirais.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite menkę, kol gražiai apskrus (apie 5 min.).

3. Nulupkite svogūną, česnaką, susmulkinkite ir 2–4 min. pakepinkite įkaitintame aliejuje.

4. Į keptuvę su česnakais ir svogūnais dėkite špinatus bei vyšninius pomidoriukus, berkite druską, pipirus, pakepinkite dar 2–3 min. Baigę kepti visas daržoves dar pašlakstykite citrinos sultimis.

5. Gaminame padažą. Pirmiausia grietinėlę supilkite į nedidelį puodą ir pavirkite, kol sutirštės.

6. Porą supjaustykite pusžiedžiais ir suberkite į tirštą grietinėlę, paskaninkite druska.

7. Verdame bolivinę balandą. Užviriname 150 ml vandens, pasūdome, beriame sultinio miltelius, dedame sviestą ir supilame kruopas. Nuolat maišydami verdame apie 10–15 min.

8. Krapus sukapojame ir sudedame į virtas kruopas, gerai išmaišome.

9. Paruoštus ingredientus dėliojame lėkštėje: iškepta menkė, kepintos daržovės, bolivinė balanda ir porų-grietinės padažas.

Restorano archyvo nuotr./Menkė su bolivine balanda ir keptomis daržovėmis
Restorano archyvo nuotr./Menkė su bolivine balanda ir keptomis daržovėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs