Ingredientai:
- 165 g menkės filė su oda;
- 3 g druskos;
- žiupsnis juodųjų pipirų
- šlakelis aliejaus;
- 10 g raudonojo svogūno;
- 10 g česnako;
- 60 g vyšninių pomidorų;
- saujelė špinatų;
- šaukštas citrinos sulčių;
- 50 g porų;
- 50 g grietinėlės;
- 40 g bolivinės balandos;
- 10 g sviesto;
- 2 g daržovių sultinio (kubelio ar miltelių);
- 10 g krapų.
Gaminimas:
1. Menkės filė nuplaukite ir nusausinkite, pabarstykite druska bei pipirais.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite menkę, kol gražiai apskrus (apie 5 min.).
3. Nulupkite svogūną, česnaką, susmulkinkite ir 2–4 min. pakepinkite įkaitintame aliejuje.
4. Į keptuvę su česnakais ir svogūnais dėkite špinatus bei vyšninius pomidoriukus, berkite druską, pipirus, pakepinkite dar 2–3 min. Baigę kepti visas daržoves dar pašlakstykite citrinos sultimis.
5. Gaminame padažą. Pirmiausia grietinėlę supilkite į nedidelį puodą ir pavirkite, kol sutirštės.
6. Porą supjaustykite pusžiedžiais ir suberkite į tirštą grietinėlę, paskaninkite druska.
7. Verdame bolivinę balandą. Užviriname 150 ml vandens, pasūdome, beriame sultinio miltelius, dedame sviestą ir supilame kruopas. Nuolat maišydami verdame apie 10–15 min.
8. Krapus sukapojame ir sudedame į virtas kruopas, gerai išmaišome.
9. Paruoštus ingredientus dėliojame lėkštėje: iškepta menkė, kepintos daržovės, bolivinė balanda ir porų-grietinės padažas.