Nesunkiai paruošiami ir gardūs pyragėliai, paplotėliai, rageliai iš bulvių: 12 receptų

Švilpikai, virtų bulvių rageliai, paplotėliai – jaukūs, gardūs, nesunkiai paruošiami ir tokie pažįstami patiekalai. Gal juos kepė močiutė, teta ar mama, o dabar norisi išsikepti patiems... Nieko nelaukite, nedvejokite, rinkitės receptą ir ieškokite rūsyje ar sandėliuke bulvių. Pilkoką kovo mėnesį be didelio sąžinės graužimo galima pasilepinti tokiu naminiu, nuotaiką keliančiu maistu.
Bulviniai rageliai
Bulviniai rageliai / Vida Press nuotr.
Bulvių pyragėliai
Receptas: Bulvių pyragėliai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
2.5 / 17
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kmynai: 1.00 sauja
Bulvės: 4.00 vnt. (įdarui didesnės)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (įdarui)
Salierai: 1.00 vnt. (įdarui pusė nedidelio gumbo)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (įdarui rozmarinai, čiobreliai)
Sūris: 3.00 valg. š. (įdarui tarkuotas aštresnis fermentinis sūris (Parmezanas, „Džiugas“))
Majonezas: 3.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Bulves ir salierą sudėkite į verdantį sūdytą vandenį ir išvirkite, sugrūskite ar sumalkite. Svogūną ir česnako skilteles susmulkinkite ir apkepkite alyvuogių aliejuje. Grūstas bulves sumaišykite su svogūnais ir česnakais, tarkuotu sūriu, žalumynais, majonezu, paskaninkite pipirais bei druska.

2. Tešlą atšildykite, šiek tiek pakočiokite, kad būtų plonesnė, ir supjaustykite norimo dydžio kvadratais.

3. Įdarą padalykite į tiek dalių, kiek paruošėte kvadratų. Į kiekvieno kvadrato vidurį dėkite įdaro, tešlos kraštus sujunkite, aptepkite kiaušinio plakiniu, apibarstykite kmynais. Pyragėlius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 10 minučių, tuomet karštį sumažinkite iki 170 laipsnių ir dar kepkite 10–15 minučių, kol gražiai parus.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Bulviniai  pyragėliai  su špinatais
Receptas: Bulviniai pyragėliai su špinatais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 63
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 400.00 g (kvietiniai)
Druska: 1.00 arbat. š.
Špinatai: 250.00 g (įdarui)
Sviestas: 3.00 valg. š. (įdarui)
Česnakai: 3.00 skiltelės (įdarui)
Fetos sūris: 150.00 g (įdarui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kaip gaminti

1. Bulves švariai nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Išvirusias nusunkite, atvėsinkite, nulupkite ir sumalkite mėsmale.

2. Dubenyje į bulvių masę įmuškite kiaušinius, supilkite miltus, pasūdykite ir užminkykite tešlą. Jei tešla skystoka – dar įberkite miltų.

3. Špinatus perliekite verdančiu vandeniu, nuvarvinkite sietelyje ir smulkiai supjaustykite.

4. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir pakepinkite smulkiai sukapotas česnako skilteles.

5. Sukrėskite špinatus ir dar truputį pakepkite.

6. Tuomet sudėkite šakute sutrintą fetą, pasūdykite, pagardinkite maltu muskatu ir atsargiai išmaišykite.

7. Tešlą kočiokite ant miltais pabarstytos lentos, formele išspauskite skritulius. Ant kiekvieno jų uždėkite špinatų įdaro, perlenkite per pusę ir gerai apspauskite kraštus.

8. Pyragėlius aptepkite lydytu sviestu, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir 20 minučių kepkite 200 laipsnių orkaitėje. 

Pyragėlius skaniausia valgyti karštus.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.

Suskleisti
Bulvių paplotėliai su šonine ir avokadų kremu
Receptas: Bulvių paplotėliai su šonine ir avokadų kremu
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 15
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt. (vidutinės)
Sviestas: 2.00 vnt. (kubeliai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Šoninė: 400.00 g (juostelių)
Garstyčios: 6.00 arbat. š. (arba mėgstamo tepamo varškės sūrelio)
Druska: 0.50 arbat. š. (paplotėliams; ir dar po žiupsnį kubeliams ir avokadų kremui)
Juodieji pipirai: 3.00 žiupsnelis (po žiupsnį maltų paplotėliams ir kubeliams ir dar žiuosnis grūstų avokadų kremui)
Petražolės: 3.00 žiupsnelis (džiovintų; paplotėliams, kubeliams ir avokadų kremui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (paplotėliams)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (kubeliams)
Avokadai: 3.00 vnt. (avokadų kremui)
Majonezas: 1.00 arbat. š. (avokadų kremui)
Citrinos sultys: 2.00 arbat. š. (avokadų kremui)
Kaip gaminti

1. Nulupkite bulves. 3 bulves supjaustykite stambiai ir išvirkite sūdytame vandenyje. Nupilkite vandenį, įdėkite sviesto, įberkite pipirų ir džiovintų petražolių. Sutrinkite bulvių košę ir palikite atvėsti.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C.

3. Likusias 3 bulves supjaustykite smulkiais kubeliais. Sudėkite į dubenį, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite. Bulves paskleiskite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje.

4. Į bulvių košę įmuškite 2 kiaušinius ir gerai išmaišykite. Į skardą įtieskite kepimo popierių ir patepkite jį aliejumi. Formuokite 6 paplotėlius ir sudėkite į skardą. Paplotėlių viršų aptepkite lydytu sviestu arba aliejumi.

5. Abi skardas dėkite į orkaitę ir įjunkite ventiliatoriaus su griliu režimą. Skardą su bulvių kubeliais dėkite į viršutinę orkaitės dalį, o su paplotėliais į apatinę. Po 15 minučių, kai bulvių kubeliai bus lengvai apskrudę, skardas sukeiskite vietomis. Kubelius lengvai pamaišykite. Kepkite dar 5 minutes, kol paplotėliai gražiai apskrus.

6. Keptuvėje apskrudinkite šoninės juosteles.

7. Avokadus sutrinkite su majonezu, prieskoniais ir citrinų sultimis.

8. Lėkštėse paplotėlius aptepkite garstyčiomis ar tepamu varškės sūreliu. Dėkite šiek tiek bulvių kubelių, keletą šoninės juostelių, vėl bulvių kubelių ir ant viršaus uždėkite avokadų kremo. Tiekite nedelsdami.

Suskleisti
Švilpikai
Receptas: Švilpikai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 552
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt. (6 - 7)
Miltai: 140.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis arba du maži)
Druska: 2.00 žiupsnelis (švilpikams ir padažui)
Varškė: 1.00 vnt. (pusės puodelio - padažui)
Pienas: 125.00 ml (padažui)
Kiauliena: 125.00 g (šoninės - padažui)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (padažui)
Krapai: 1.00 sauja (padažui)
Kaip gaminti
  1. Bulves su lupenomis gerai nuplaukite, sudėkite į vidutinio dydžio puodą, užpilkite vandeniu, įberkite žiupsnį druskos.
  2. Išvirkite. Išvirusias bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale ar sutrinkite trintuve. Sutrintas bulves sumaišykite su miltais, kiaušiniais ir žiupsniu druskos.
  3. Suminkykite tešlą. Iš tešlos suformuokite volelį, šiek tiek jį suplokite ir supjaustykite įstrižais rombeliais.
  4. Sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
  5. Paviršių aptepkite plaktu kiaušiniu.
  6. Kepkite iki 160 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai apskrus.
  7. Kol švilpikai kepa, paruoškite padažą.
  8. Kiaulienos šoninę supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pakepinkite keptuvėje, kol gražiai apskrus.
  9. Nuimkite nuo ugnies ir palikite šiek tiek atvėsti. Varškę sudėkite į dubenėlį.
  10. Trinkite, palaipsniui pildami pieną, kol gausite vientisą masę.
  11. Į varškę suberkite šoninės gabalėlius, pjaustytus svogūnų laiškus ir krapus.
  12. Pagardinkite druska pagal skonį ir išmaišykite.
  13. Iškepusius švilpikus patiekite su padažu. Skanaus!
Suskleisti
Bulvių košės kotletukai
Receptas: Bulvių košės kotletukai
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 174
Receptas
Ingredientai
Bulvių košė: 375.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Sūris: 100.00 g (tarkuoto fermentinio)
Džiūvėsiai: 1.00 st. (arba miltų)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (ryšelis - kotletams ir patiekimui)
Krapai: 1.00 sauja (ryšelis - kotletams ir patiekimui)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Aliejus: 20.00 ml (kepimui)
Grietinė: 50.00 g (patiekimui)
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite bulvių košę, kiaušinį, tarkuotą fermentinį sūrį, džiūvėsėlius (arba miltus), smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, kapotus krapus, druską ir pipirus.
  2. Jei matote, kad masė per tiršta, įmuškite dar vieną kiaušinį arba įdėkite šaukštą grietinės. Jei matote, kad masė per skysta, įberkite daugiau džiūvėsėlių arba miltų.
  3. Paruoštą masę padalinkite į maždaug 12–15 lygių dalių. Iš kiekvienos jų drėgnais delnais suformuokite kamuoliuką ir suplokite juos į plokščius taisyklingus kotletukus.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite suformuotus kotletukus iš abiejų pusių po porą minučių, kol gražiai apskrus.
  5. Iškepusius perkelkite ant popierinių rankšluosčių ir nusausinkite aliejų.
  6. Iškepusius bulvių košės kotletukus patiekite šiltus, su grietine ir smulkintais krapais ar svogūnų laiškais.
Suskleisti
Švilpikai
Receptas: Švilpikai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 180
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 800.00 g (virtų)
Miltai: 100.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Rūkyta šoninė: (kiaulienos - padažui) 400.00 g
Grietinė: 4.00 valg. š. (padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (padažui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (žiupsnelis pagal skonį - padažui)
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite, sutrinkite, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite.
  2. Tešlą padalinkite į keletą dalių, iš kiekviens dalies suformuokite po " dešrą " ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
  3. Kepimo skardą ištepkite sviestu, sudėkite švilpikus ir kepkite iki 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Maždaug po 15min iš kiekvienos pusės.

Padažas:

  1. Šoninę supjaustykite gabaliukais, pakepinkite.
  2. Įdėkite smulkiai pjaustytą svogūną.
  3. Riebalus išpilkite. Dėkite grietinę, žalumynus.

Skanaus!

Recepto autorė: Ernesta B.

 

Suskleisti
Bulvių ir grybų kotletai
Receptas: Bulvių ir grybų kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 154
Receptas
Ingredientai
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Bulvės: 6.00 vnt. (didelės, virtos)
Pievagrybiai: 300.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltai: 5.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Manai: 5.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Dar šiltas virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sugrūskite, suberkite manų kruopas, miltus, įmuškite kiaušinį, paskaninkite pipirais, druska, čiobreliais, žalumynais ir gerai išmaišykite.

2. Su dviem šaukštais aliejaus apkepkite smulkiai pjaustytus pievagrybius, nupilkite susidariusį skystį ir pievagrybius sudėkite į bulves. Masę gerai išminkykite, jei labai limpa prie rankų, įberkite dar šiek tiek miltų.

3. Rankomis suformuokite nedidelius kotletukus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, apversdami kelis kartus, kol gerai parus. Iškeptus kotletukus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

4. Tiekite karštus su grietinės ar sviesto padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Aštrūs bulvių ritinėliai
Receptas: Aštrūs bulvių ritinėliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 9
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Kokosų drožlės: 2.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 2.00 arbat. š.
Rudasis cukrus: 2.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (tarkuotas pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (nedidelė šviežia ir žiupsnelis maltos tešlai)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (smulkinti žalumynai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 200.00 g (tešlai)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Sviestas: 2.00 arbat. š. (tešlai lydytas)
Vanduo: 120.00 ml (100-120 ml tešlai)
Aliejus: 5.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pasiruoškite įdarą: išvirkite ir nulupkite bulves, sutrinkite su kokosų drožlėmis, sezamų sėklomis, cukrumi, imbieru, smulkinta aitriąja paprika, žalumynais ir druska. Viską gerai išsukite.

2. Dubenyje sumaišykite miltus, ciberžoles, maltą aitrąją papriką ir sviestą. Maišydami lėtai pilkite vandenį, kol įgaus tešlos konsistenciją. Tešlą gerai išminkykite, ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite poros milimetrų storio stačiakampį. Ant jo tolygiai paskleiskite atšalusį įdarą ir susukite. Vyniotinį supjaustykite centimetro storio gabalėliais ir šiek tiek juos suplokite.

3. Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudėkite ritinėlius ir kelias minutes kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Dzūkiški „Švilpikai“
Receptas: Dzūkiški „Švilpikai“
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.5 / 149
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 2.00 kg
Miltai: 500.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 2.00 arbat. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Bulves išvirkite sūdytame vandenyje, įmeskite į jį svogūną.

2. Virtas bulves sutrinkite, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, išminkykite.

3. Formuokite storą ilgą "gyvatėlę'', ją supjaustykite vienodais gabalėliais ir dėkite juos į skardą, išteptą aliejumi.

4. Kepkite apie valandą 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Skanu su spirgučiais, sviestu, varške ar grietine.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Bulviniai močiutės paplotėliai
Receptas: Bulviniai močiutės paplotėliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 63
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Miltai: 2.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 100.00 ml
Kaip gaminti

1. Nuluptas bulves išvirkite ir sutrinkite.

2. Įplakite 1 kiaušinį, įdėkite šaukštelį druskos. Miltų dėkite minkant tiek, kad neliptų prie rankų. Miltais pabarstykite stalą, ant jo kočiokite tešlą kuo ploniau.

3. Pjaustykite keturkampiukais ir kepkite aliejuje.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Bulviniai piršteliai
Receptas: Bulviniai piršteliai
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 185
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt.
Bulvės: 5.00 vnt. (virtos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Malta mėsa 200.00 g
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų - piršteliams apvolioti)
Kaip gaminti

1. Virtas bulves sutrinkite į košę, sudėkite kubeliais pjaustytą papriką ir svogūną, mėsą, prieskonius, įmuškite 1 kiaušinį.

2. Masę gerai išmaišykite ir suformuokite pirštelius. Juos pamirkykite plaktame kiaušinyje ir apvoliokite džiuvėsėliuose.

3. Kepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.

Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė

Suskleisti
Miežinių miltų  ir bulvių  paplotėliai
Receptas: Miežinių miltų ir bulvių paplotėliai
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
2.7 / 3
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 250.00 g
Kefyras: 200.00 ml (arba rūgpienis)
Miežiniai miltai: 300-400 ml 300.00 ml
Druska: 2.00 arbat. š.
Linų sėmenys: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Bulves išvirkite su lupenomis, dar karštas nulupkite, sugrūskite ir palikite dubenyje, kad atvėstų.

2. Supilkite kefyrą arba rūgpienį, miltus, druską, sėmenis ir suminkykite.

3. Padalykite tešlą per pusę ir skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, iškočiokite du maždaug 1 cm storio papločius.

4. Juos aptepkite kefyru ir tankiai šakute subadykite. Ant vidurinių grotelių 18–20 minučių kepkite 220 laipsnių orkaitėje.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis