Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėta, bet skanu: orkaitėje keptas omletas su makaronais ir daržovėm

Omletas – mėgstamas pusryčių patiekalas, vienų mėgstamas paprastų paprasčiausias, kitų – su įvairiais priedais: sūriu, daržovėmis... Tačiau šįsyk siūlome išsikepti omletą, kuris taps pilnaverčiu pagrindiniu patiekalu. Ruošime jį orkaitėje, o tarp ingredientų bus net makaronai!
Omletas su makaronais
Omletas su makaronais / Fotolia nuotr.

Ingredientai:

  • 150 g makaronų (labiausiai tinka vamzdelio formos);
  • 1 maža geltona saldžioji paprika;
  • 1 nedidelė cukinija;
  • saujelė šparaginių pupelių (tinka ir šviežios, ir šaldytos);
  • 6 kiaušiniai;
  • 100 ml pieno;
  • 60 g mėgstamo sūrio, smulkiai sutarkuoto;
  • 1 arbat. šaukšt. sviesto;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus, nusunkite ir šiek tiek atvėsinkite. Galite tą padaryti iš vakaro arba omletui sunaudoti po vakarykščių pietų likusius makaronus.

2. Papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, supjaustykite nedideliais kubeliais. Plonais griežinėliais supjaustykite cukiniją.

3. Šparagines pupeles trumpai apvirkite pasūdytame vandenyje. Vietoje jų galite naudoti brokolinius ar žiedinius kopūstus arba žalius žirnelius.

4. Dubenyje suplakite kiaušinius su druska ir pipirais, įmaišykite pieną.

5. Makaronus ir daržoves sudėkite į sviestu pateptą kepimo indą, užpilkite kiaušinių plakinį.

6. Dėkite į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 20–25 min. Baigiant kepti apibarstykite tarkuotu sūriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas