Jums reikės:
- 1 kg bulvių
- 500 g silkės
- 200 g svogūnų
- 150 g ryžių
- 50 g miltų
- 1-2 kiaušiniai
- 200 g aliejaus
Įdarui:
Išmirkome silkę vandenyje arba piene. Ją sumalame mėsmale. Pakepiname svogūnus. Ryžius išverdame, įdedame sviesto, sumaišome su svogūnais ir malta silke. Jei mėgstate, įberkite pipirų.
Įdarui galima naudoti ir kitokius grūdus, ne tik ryžius: pavyzdžiui, grikius, taip pat smulkintų pupelių.
Gaminame:
Bulves išverdame ir sutriname. Nesūdome! Atvėsintą, bet dar šiltą bulvių tyrę sumaišyti su miltais ir kiaušiniais.
Iš bulvinės tešlos padaryti kukulius, juos suploti, įdėti įdaro (šaukštelį), užspausti kraštus ir dėti į keptuvę, išteptą aliejumi. Valgyti su grietine.
Galima kepti ir orkaitėje.
Skanaus!
Dėkojame Raimondai už receptą!
Kviečiame ir jus dalyvauti kalėdinių receptų konkurse! Savo patiekalų receptus su nuotraukomis siųskite el. paštu konkursai@15min.lt iki gruodžio 22 d.
Trijų laimėtojų laukia puikūs „Santa Maria“ prieskonių rinkiniai!