Ingredientai:
- 1 vidutinis brokolis, suskirstytas žiedynais;
- 1 valgomasis svogūnėlis (angl. shallot);
- 0,5 stiklinės bolivinės balandos kruopų;
- druskos;
- sauja pistacijų (nesūdytų);
- saujelė šviežių petražolių, sukapotų.
padažui:
- 0,3 stiklinės raugintų pasukų;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- žiupsnelis nutarkuotos citrinos žievelės;
- 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Nedideliame dubenėlyje suplakite visus padažui reikalingus ingredientus ir atidėkite į šaldytuvą.
2. Bolivinės balandos kruopas perskalaukite po šaltu vandeniu, išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės, atvėsinkite ir išpurenkite.
3. Brokolio žiedynus trumpai – 2–3 min. – apvirkite ir perliekite šaltu vandeniu.
4. Petražoles smulkiai sukapokite. Pistacijas švelniai pakepinkite ant keptuvės ir stambiai sukapokite. Svogūną smulkiai supjaustykite.
5. Dėkite į platų dubenį brokolius, berkite kruopas. Į dubenėlį su padažu suberkite smulkintą svogūną, išmaišykite, supilkite ant ingredientų dubenyje, atsargiai išmaišykite, o tada pabarstykite petražolėmis, pistacijomis, berkite pagal skonį druskos ir pipirų. Valgykite iškart!