Ingredientai:
- 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 3 vidutinio dydžio virti ar kepti burokėliai, supjaustyti stambiais kubeliais;
- 1 agurkas, be sėklų, perpjautas pusiau išilgai ir supjaustytas plonais griežinėliais;
- 100–120 g fetos sūrio, stambiai sutrupinto;
- sauja šviežių krapų, sukapotų.
Gaminimas:
1. Pirmiausiai pagaminkite padažą. Mažame indelyje sumaišykite citrinos sultis ir druską, pamaišykite, kol druska ištirps. Supilkite aliejų ir paplakite, kad viskas tolygiai susimaišytų.
2. Suberkite burokėlių kubelius į didelį dubenį, supilkite ant jų pusę padažo, išmaišykite ir leiskite 15 min. pastovėti (tuo metu kaip tik galite pjaustyti ir kapoti likusius ingredientus).
3. Prieš pat patiekiant salotas ant stalo, ant burokėlių sudėkite agurkus, fetą, suberkite krapus ir supilkite likusį padažą.