Netikėtas desertas – grilyje keptas arbūzas

Gamtoje taip pat norisi deserto. Tačiau ką daryti, jei į iškylą nepasiėmėte nieko saldaus? Situacija išgelbėta, jei turite arbūzą – jį galite patiekti kitaip, nei įprasta. Patikėkite, keptas grilyje arbūzas yra dieviško skonio, o jeigu dar jį pagardinsite šaukšteliu medaus, nuo stalo jis dings akimirksniu. Vida mėgsta nustebinti Juozą netikėtais patiekalais, nes dievina maisto gaminimą ir nuolat ieško naujų receptų. Išmėginkite ir jūs!
Grilyje keptas arbūzas
Grilyje keptas arbūzas / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • nedidelio arbūzo, supjaustyto trikampėliais,

  • 1 laimo sulčių ir žievelės,

  • 1/4 st. šviežio medaus,

  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus,

  • žiupsnelio stambios jūros druskos,

  • kelių šviežių mėtų lapelių papuošimui.

Gaminimas:

Įkaitinkite grilį. Dubenėlyje sumaišykite aliejų, laimo sultis, tarkuotą laimo žievelę ir medų.

Arbūzo riekeles aptepkite medaus mišiniu ir dėkite ant kepimo grotelių. Kepkite, kol arbūzas pradės lengvai minkštėti, maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės.

Iškeptą arbūzą apibarstykite druska, papuoškite mėtomis ir patiekite.

Idėja: keptas arbūzas, kaip ir šviežias, puikiai dera su fetos sūriu. Nebijokite eksperimentuoti!

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis