Reikės:
-
nedidelio arbūzo, supjaustyto trikampėliais,
-
1 laimo sulčių ir žievelės,
-
1/4 st. šviežio medaus,
-
1 valg. š. alyvuogių aliejaus,
-
žiupsnelio stambios jūros druskos,
-
kelių šviežių mėtų lapelių papuošimui.
Gaminimas:
Įkaitinkite grilį. Dubenėlyje sumaišykite aliejų, laimo sultis, tarkuotą laimo žievelę ir medų.
Arbūzo riekeles aptepkite medaus mišiniu ir dėkite ant kepimo grotelių. Kepkite, kol arbūzas pradės lengvai minkštėti, maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės.
Iškeptą arbūzą apibarstykite druska, papuoškite mėtomis ir patiekite.
Idėja: keptas arbūzas, kaip ir šviežias, puikiai dera su fetos sūriu. Nebijokite eksperimentuoti!
Skanaus!