Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėtas desertas – grilyje keptas arbūzas

Gamtoje taip pat norisi deserto. Tačiau ką daryti, jei į iškylą nepasiėmėte nieko saldaus? Situacija išgelbėta, jei turite arbūzą – jį galite patiekti kitaip, nei įprasta. Patikėkite, keptas grilyje arbūzas yra dieviško skonio, o jeigu dar jį pagardinsite šaukšteliu medaus, nuo stalo jis dings akimirksniu. Vida mėgsta nustebinti Juozą netikėtais patiekalais, nes dievina maisto gaminimą ir nuolat ieško naujų receptų. Išmėginkite ir jūs!
Grilyje keptas arbūzas
Grilyje keptas arbūzas / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • nedidelio arbūzo, supjaustyto trikampėliais,

  • 1 laimo sulčių ir žievelės,

  • 1/4 st. šviežio medaus,

  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus,

  • žiupsnelio stambios jūros druskos,

  • kelių šviežių mėtų lapelių papuošimui.

Gaminimas:

Įkaitinkite grilį. Dubenėlyje sumaišykite aliejų, laimo sultis, tarkuotą laimo žievelę ir medų.

Arbūzo riekeles aptepkite medaus mišiniu ir dėkite ant kepimo grotelių. Kepkite, kol arbūzas pradės lengvai minkštėti, maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės.

Iškeptą arbūzą apibarstykite druska, papuoškite mėtomis ir patiekite.

Idėja: keptas arbūzas, kaip ir šviežias, puikiai dera su fetos sūriu. Nebijokite eksperimentuoti!

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai