„Žmonės gana nusivylę, kad viskas taip susiklostė. Tėvai, vaikai atskirti, į svečius nuvažiuoti negalima. Bet mes sakom, šventę pirmiausia dėl savęs darom, tai nepergyvenkit. Yra buvę ir blogiau – ir karų ir marų“, – pranešime žiniasklaidai cituojama prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusio Centrinio Kauno turgaus prekiautoja Rita.
„Galima švęsti paprastai, bet ne prastai. Kadangi daug desertų, pyragų gaminama su jogurtu ar varške, dažnai klausia manęs, kokį lengvesnį desertą pagaminti Velykoms, nes tik savi, svečių nebus. Turiu tokį labai gero deserto receptą – paprastai ir greitai pagaminamas, bet labai gardus. Įdedu pirkėjui varškės ir siunčiu į vaisių ir daržovių skyrių šviežių uogų, taip pat į duonos skyrių – lavašo. Dar reikia kiaušinių. 15 minučių darbo, į orkaitę ir viskas, puikus pyragas garuoja“, – sakė prekiautoja ir pasidalino detaliu receptu.
Saldus lavašo desertas su varške ir uogomis
Ingredientai:
- 1 lavašas;
- 250 g varškės;
- 2 kiaušiniai;
- 1 kiaušinio trynys;
- 1-2 šaukštai cukraus;
- apie 50 g mėgstamų uogų;
- apie 40 g graikinių riešutų;
- keli lašeliai vanilės ekstrakto.
Gaminimas:
1. Varškę sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi ir vanile. Cukraus dėkite pagal tai, kaip saldžiai mėgstate. Įdėjus vieną šaukštą su kaupu, skonis bus labiau neutralus, o du šaukštai pavers patiekalą išties saldžiu.
2. Į gautą masę dėkite uogas ir vanilę. Uogos gali būti įvairiausios – mėlynės, šilauogės, avietės, braškės. Dar šiek tiek pamaišykite ir tepkite ant lavašo, tada jį susukite. Susuktą aptepkite išplaktu kiaušinio tryniu, apibarstykite sutrupintais riešutais ir šaukite iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitinton orkaitėn. Po 20 min. jūsų nuostabus desertas jau garuos ant stalo.