„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Netikėtas pagrindinis patiekalas – mėsa įdaryti kepti obuoliai. Skonis pakerės!

Obuolių ir paukštienos derinys vargiai jau ką nors nustebins – daugelis esam valgę vištienos, iškeptos apdėliojus obuoliais. Tačiau obuolių, įdarytų mėsa, idėja, ne visiems šauna į galvą. Išbandykite būtent tokį receptą ir būsit sužavėti!
Kepti obuoliai su mėsos įdaru
Kepti obuoliai su mėsos įdaru / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 8 panašaus dydžio obuoliai;
  • 500 g maltos vištienos ar kalakutienos;
  • 5 valg. šaukšt. virtų birių ryžių;
  • 2 valg. šaukšt. razinų, porą valandų pamirkytų;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 50 ml grietinėlės;
  • 1 skiltelė česnako, sutrinta;
  • 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas;
  • 1 arbat. šaukšt. mėgstamų prieskonių, skirtų paukštienai;
  • 1 žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 žiupsnis druskos.

Gaminimas:

1. Maltą paukštieną pakepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus,smulkintais svogūnais, česnakais, paskaninkite prieskoniais, pipirais, pasūdykite. Kepindami vis pakapokite mentele, kad malta mėsa nesušoktų į gabalą, o būtų biri.

2. Į pravėsusį mėsos mišinį sudėkite išmirkytas razinas, supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite.

3. Obuolių viršūnėles su koteliais nupjaukite, vidų išskobkite. Į obuolius pridėkite paruošto įdaro, tuomet sustatykite į aliejumi pateptą nedidelę skardą ir kepkite iki 170° laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“