Ingredientai:
- 8 panašaus dydžio obuoliai;
- 500 g maltos vištienos ar kalakutienos;
- 5 valg. šaukšt. virtų birių ryžių;
- 2 valg. šaukšt. razinų, porą valandų pamirkytų;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 50 ml grietinėlės;
- 1 skiltelė česnako, sutrinta;
- 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas;
- 1 arbat. šaukšt. mėgstamų prieskonių, skirtų paukštienai;
- 1 žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 1 žiupsnis druskos.
Gaminimas:
1. Maltą paukštieną pakepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus,smulkintais svogūnais, česnakais, paskaninkite prieskoniais, pipirais, pasūdykite. Kepindami vis pakapokite mentele, kad malta mėsa nesušoktų į gabalą, o būtų biri.
2. Į pravėsusį mėsos mišinį sudėkite išmirkytas razinas, supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite.
3. Obuolių viršūnėles su koteliais nupjaukite, vidų išskobkite. Į obuolius pridėkite paruošto įdaro, tuomet sustatykite į aliejumi pateptą nedidelę skardą ir kepkite iki 170° laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.