Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikras vištienos zuikis su džiovintais pomidorais, pasakiškai skanus šiltas ir šaltas

Netikras zuikis gali būti ir šventinis patiekalas, ir pradžiuginti per savaitgalio pietus, vakarienę. Jam tinka įvairiausia mėsa, tačiau šįsyk kviečiame išbandyti vištieną. Papildomo skonio jai suteiks gražiai įsiterpę džiovintų pomidorų gabaliukai. Ar dar reikia sakyti, jog zuikio likučiai kitą dieną taps puikiais pusryčiais ar užkandžiu!
Netikras zuikis su saulėje džiovintais pomidorais
Netikras zuikis su saulėje džiovintais pomidorais / Vytauto Skuodo nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kg maltos vištienos;
  • 200 g vištų šlaunelių mėsos be odos, supjaustytos smulkiais kubeliais;
  • 2 kiaušiniai;
  • 2 valg. šaukšt. maltų džiūvėsėlių;
  • 200 ml grietinėlės;
  • 2 svogūnai;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 150 g džiovintų pomidorų aliejuje;
  • kelios šakelės šviežių petražolių;
  • 1 žiupsnis druskos;
  • 1 žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Maltą vištieną ir smulkiais kubeliais supjaustytą mėsą dubenyje sumaišykite su kiaušiniais, grietinėlėje išmirkytais dziūvėsėliais, sutrintu česnaku, sutarkuotais svogūnais, smulkiai kapotomis petražolėmis, druska ir pipirais.

2. Džiovintus pomidorus nusunkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Dėkite juos į mėsos masę, o tada darsyk viską gerai išmaišykite. Paruoštą masę palikite 10 min. pastovėti. Tuomet kelis kartus padarykite tokį triuką: kelis kartus trinktelėkite dubenį su mišiniu į stalviršį, kad išeitų kuo daugiau masėje atsiradusio oro.

3. Nedidelę kepimo formą aukštais kraštais ištepkite riebalais. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

4. Mėsos masę krėskite į paruoštą kepimo formą, gerai išlyginkite paviršių. Uždenkite folija ir dėkite kepti. Kepkite apie valandą, priklausomai nuo zuikio storio. Likus keliolikai minučių iki kepimo pabaigos, nudenkite foliją, kad kiek skrustelėtų viršus.

5. Iškeptą zuikį galite patiekti karštą su garnyru, tarkime, bulvių koše, žirneliais, salotomis. O galima jo skanauti ir šalto, supjaustyto riekelėmis, jos labai pravers net ruošiant sočius sumuštinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?