1. Slyvas nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite ir pusvalandžiui pamerkite į brendį.
2. Obuolius nuplaukite, sėklalizdžius išskobkite taip, kad būtų vietos įdarui.
3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste, iki dailiai parus, tada berkite kmynų, pagal skonį druskos ir pipirų, labai gerai nuvarvintų slyvų, sukrėskite apelsinų džemą, supilkite citrinų sultis ir viską kaitinkite ant labai mažos ugnies apie 4 min.
4. Paruoštą įdarą krėskite į obuolius, ant viršaus dėkite po vieną džiovintą slyvą.
5. Kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min., iki obuolių odelė sutrūkinės.
Tinka prie mėsos patiekalų.
- Obuolius nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, sumeskite gvazdikėlius, suberkite cukrų ir trumpai pavirkite, kad vos suminkštėtų.
- Tada jų vidų išskobkite. Po verdančiu vandeniu nuplautas razinas pusvalandį pamirkykite apelsinų sulčių ir brendžio mišinyje.
- Moliūgo gabalėlį nuplaukite, žievę nulupkite, minkštimą supjaustykite smulkiais kubeliais.
- Apibarstykite ruduoju cukrumi, cinamonu ir kepkite svieste, kol suminkštės. Iki vientisumo sutrinkite šakute. Moliūgų tyrę sumaišykite su nuvarvintomis razinomis, kekso trupiniais ir skrudintais graikiniais riešutais.
- Mase įdarykite obuolius. Juos išdėliokite į karščiui atsparią kepimo skardą ir apie 5 min. pašaukite į karštą orkaitę.
- Kepkite, kol žievelė dailiai susiraukšlės.
- Riešutus smulkiai sukapokite, jeigu razinos stambios, jas supjaustykite.
- Sumaišykite su medumi ir prieskoniais. Nupjaukite obuolių viršūnėles, vidų išskobkite.
- Pridėkite įdaro ir kepkite 200 0C apie 20 minučių. Kremui pagaminti užvirinkite pieną su išskobta vanilės ankštimi, kaitinkite ant mažos kaitros apie 10 min. paskui perkoškite.
- Trynius išsukite su cukrumi iki purumo, pamažu pilkite verdantį pieną ir maišykite.
- Nuolat maišydama kaitinkite ant silpnos kaitros, kol padažas sutirštės.
- Obuolius patiekite su vaniliniu padažu.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
- Obuolius nuplaukite, nupjaukite viršūnėles prie kotelio ir išskobkite, palikdami neplonas sieneles. Šonus subadykite šakute, kad kepdami obuoliai „nesusprogtų“.
- Į dubenėlį sudėkite varškę, medų, vanilinį cukrų, cinamoną ir tarkuotą citrinos žievelę.
- Gerai išmaišykite ir ištrinkite šakute iki vientisos masės. Šia mase įdarykite obuolius. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 minutes, kol obuoliai suminkštės.
- Obuolius patiekite šiltus, apipiltus skystu medumi ir apibarstytus saujele graikinių riešutų.
- Obuolius nuplaukite, nupjaukite jų viršūnėles ir išvalykite sėklalizdžius.
- Avietes sumaišykite su 1 valg. š. medumi ir padalinkite keturiems obuoliams įdaryti.
- Sumaišykite likusius ingredientus: granolą, 4 valg. š. medaus, cinamoną.
- Gauta mase įdarykite obuolius ir kepkite 15 minučių 175 laipsnių orkaitėje pridengę folija. Nuėmę folija obuolius kepkite dar penkias minutes.
- Obuolius nuplaukite, nupjaukite jų viršūnėles ir išvalykite sėklalizdžius.
- Sumaišykite visas likusias sudėtines dalis įdarui: migdolų sviestą, kokosų drožles, skaldytus migdolus, klevų sirupą, juodojo šokolado pabarstukus.
- Gauta mase įdarykite obuolius ir kepkite 15 minučių 175 laipsnių orkaitėje pridengę folija. Nuėmę folija obuolius kepkite dar penkias minutes.
1. Iš pieno, avižinių dribsnių ir saujelės razinų išvirkite košę (jei bus per tiršta įpilkite dar šlakelį pieno, jei per skysta – truputį dribsnių).
2. Pagardinkite košę šaukšteliu sviesto ir medaus.
3. Obuolius išskobkite bulvių skustuku, pabarstykite cinamonu, į vidų sukrėskite avižinius dribsnius, ant viršaus krėskite po šaukštelį bruknių džemo.
4. Obuolius dėkite į sviestu pateptą kepimo formą ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
1. Obuolius nuplaukite, išpjaukite sėklalizdžius, į vidų pridėkite razinų ir riešutų.
2. Paruoštus obuolius sudėkite į skardą, įpilkite šlakelį vandens ir 10–15 min. kepkite 180°C karštumo orkaitėje.
3. Paruoškite glajų: į pieną suberkite cukrų ir maišant virkite, kol masė sutirštės. Pusę masės sudėkite į kitą indą, suberkite vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite. Į puode likusią masę suberkite kakavą ir maišant dar truputį pakaitinkite, kol masė pasidarys vienalytė.
4. Iš orkaitės ištrauktus iškepusius obuolius apliekite karštu abiejų spalvų glajumi ir iš karto patiekite.
- Obuolius nuplaukite, nupjaukite jų viršūnėles ir išvalykite sėklalizdžius.
- Sumaišykite likusius ingredientus: vištieną, razinas, kedrines pinijas, karį, trintą česnaką, smulkintą svogūną ir sudėkite į obuolius. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
- Obuolius galite apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 20 minučių. Nuėmę folija obuolius kepkite dar penkias minutes.
1. Kalakutienos faršą apkepkite keptuvėje su smulkintais svogūnais ir česnakais, paskaninkite vištienos prieskoniais, pipirais, pasūdykite.
2. Į pravėsusį faršą sudėkite išmirkytas razinas, supilkite grietinėlę, sudėkite sūrį ir gerai išmaišykite.
3. Obuolių viršūnėles su koteliais nupjaukite, vidų išskobkite ir susmulkinkite, sudėkite į faršą. Į obuolius pridėkite faršo, sustatykite į aliejumi pateptą kepimo skardą ir kepkite 170°C karštumo orkaitėje apie 20 min.