15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nida Degutienė – apie tai, kaip po švenčių sunaudoti kepto paukščio likučius

Nors dabar visų mintys dūzgia apie tai, ką paruošti šventėms, visai netrukus dalis žmonių suks galvas, kaip sunaudoti nesuvalgytus likučius. Svečių šiais metais nelaukiame, tad doroti juos kelias dienas gali būti gerokai nuobodu. Kulinarinių knygų autorė, maisto tinklaraštininkė Nida Degutienė dalijasi idėjomis, kokių Azijos įkvėptų skanių patiekalų galima pagaminti iš nuo šventinio stalo likusių kepto paukščio likučių.

„Tai kartu ir kelionė skoniais, nes mes keliaujame į mano mylimą Aziją, kurios aš iki ašarų ilgiuosi“, – sako N.Degutienė. Virtualios pamokos metu ji moko, kaip išsivirti ramenų sriubos bei kaip garuose išsikepti „bao bun“s – it pūkas lengvų bandelių, pasiruošusių priimti mėsos likučių įdarą.

Visas meniu atrodo štai taip:

  • Ramenų sriuba iš likusio po Kalėdų kepto kalakuto (vištos, žąsies, anties);
  • Bao bandelės su smulkintais mėsos likučiais ir daržovėmis;
  • Korėjietiškos morkų salotos (iš morkų, kurių nesunaudojote silkės mišrainei).
Nidos Degutienės nuotr. /Ramen sriuba
Nidos Degutienės nuotr. /Ramen sriuba

Šią virtualią skonių kelionę Nida Degutienė rengia kartu su „Lietuvos vartotojų institutu“, puoselėjančio tausaus gaminimo laboratoriją „Linkėjimai, maistas“. Tai tarptautinė iniciatyva, skirta skatinti vartotojus spręsti maisto švaistymo problemą, nes tai – veiksmingas būdas prisidėti prie globalių problemų sprendimo: klimato kaitos padarinių švelninimo, išteklių tausojimo ir biologinės įvairovės išsaugojimo.

Tausaus maisto gaminimo laboratorija organizuojama tarptautinių projektų „Linkėjimai, maistas“ ir „NVO vs maisto atliekos namų ūkiuose: Baltijos ir Šiaurės šalių bendradarbiavimo skatinimas“ kontekste, kuriuos iš dalies remia Europos Sąjunga, Šiaurės ministrų taryba bei projektų partneriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais