Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nida Degutienė pristatė naują kulinarinę knygą, joje – 100 „auksinių“ tinklaraščio receptų

Rugpjūčio 31-osios pavakarę, visai ant kalendorinio rudens slenksčio, populiari tinklaraštininkė ir portalo 15min Maisto rubrikos autorė Nida Degutienė bičiulius ir kulinarijos entuziastus pakvietė į naujosios savo kulinarinės knygos pristatymą sostinėje. Nuotaikingo renginio vienoje Vilniaus kavinių metu netrūko juoko, dalinimosi gastronominėmis naujienomis ir spalvingų vaišių.
Nida Degutienė
Nida Degutienė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Knygos autorė jau beveik metus reziduoja Australijoje, kur jos vyras Darius Degutis yra paskirtas Lietuvos Respublikos ambasadoriumi šioje šalyje.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Nidos Degutienės knygos pristatymas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Nidos Degutienės knygos pristatymas

Tai jau trečioji N.Degutienės kulinarinė knyga ir įdomu tai, jog pirmoji jų, skirta Izraelio virtuvei, irgi gimė užsienyje – gyvenant Izraelyje bei geriant į save visas šios šalies spalvas bei kvapus. 2014 m. pasirodžiusi „Izraelio skoniai“ tapo pirmąja lietuviška kulinarine knyga, išversta į anglų ir lenkų kalbas, ją išleido kompanija „Penguin Random House“. 2015 m. ši knyga pelnė geriausios pasaulyje knygos žydiškos virtuvės kategorijoje įvertinimą pasauliniuose „Gourmand“ apdovanojimuose.

Antroji N.Degutienės kulinarinė knyga buvo skirta žuviai įvairiausių pasaulio šalių virtuvėje.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Nida Degutienė
Lukas Balandis / BNS nuotr./Nida Degutienė

Priešingai, nei galbūt kas nors galėjo tikėtis, trečioji N.Degutienės maisto knyga skirta ne Australijai, kuria, kaip ji pati prisipažino, be galo žavisi, tačiau laiko patikrintiems, tinklaraščio „Nidos receptai“ skaitytojų labiausiai pamėgtiems receptams.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Paulius Kovas, Nijolė Narmontaitė, Nida Degutienė
Lukas Balandis / BNS nuotr./Paulius Kovas, Nijolė Narmontaitė, Nida Degutienė

Neatsitiktinai ir pati knyga pavadinta „Nidos receptai: 10 metų drauge“. Daugiau kaip pustrečio šimto puslapių apimties knygoje skaitytojai ras 100 receptų su „skaniomis“ pačios autorės darytomis nuotraukomis.

Iš kitų kulinarinių knygų autorių N.Degutienė išsiskiria tuo, kad jos receptai neapsiriboja kuria nors viena konkrečia pasaulio virtuve ar mitybos tipu, dieta, ji nepropaguoja ir vienų produkto garbinimo, o kitų ignoravimo. „Jei tik galima, kviečiu rinktis sveikesnes alternatyvas, tarkime, keisti baltą cukrų ruduoju, o baltus miltus – viso grūdo, bet jei tik tai radikaliai nepakeičia paties patiekalo“, – su šypsena atsikinėdama į pristatymo vedėjo Ryčio Zemkausko klausimus patikslino N.Degutienė.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Nida Degutienė, Rytis Zemkauskas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Nida Degutienė, Rytis Zemkauskas

Paklausta, kas per daugiau kaip 10 metų, kiek gyvuoja jos kulinarinis tinklaraštis, Lietuvos gastronominėje padangėje pasikeitė, ji teigė, jog daugybė dalykų. „Tereikia prisiminti, kiek įvairių ingredientų buvo tada, o kiek mes turime dabar. Pagaliau, visi esame žymiai daugiau pakeliavę. Dar pastebiu, kad nebesižavime itin saldžiais pyragais, kitais desertais, ar ne?“, – retorinį klausimą susirinkusiai publikai uždavė vakaro kaltininkė, plačiai papasakojusi, kaip naująją savo knygą – beveik pusę jos! – rašė viešbutyje Australijoje, kur vos atskridę kartu su vyru privalėjo karantinuotis.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Nidos Degutienės knygos pristatymas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Nidos Degutienės knygos pristatymas

Knygoje galima rasti receptų pusryčiams, pietums ir vakarienei, skubančiai kasdienybei ir smagioms šventėms, saldėsių ir pikantiškų užkandžių... Visus patiekalus, kurių receptai jau buvo pasirodę tinklaraštyje, autorė darsyk specialiai ruošė ir fotografavo knygai jau gyvendama Australijoje. Kad knyga išvystų dienos šviesą, rūpinosi marga tarptautinė komanda, o dabar ji pradėjo kelionę pas savo skaitytojus visoje Lietuvoje.

Kaip ir pastaruosius beveik ketverius metus, 15min skaitytojai ir toliau kiekvieną antradienį turės progos rasti ir išbandyti vis naują Nidos Degutienės receptą 15min Maisto rubrikoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas