Dvejus metus su vyru Dariumi Degučiu, Lietuvos Respublikos ambasadoriumi Australijoje, tolimame krašte gyvenanti Nida daugiau kaip dešimtmetį žavėjosi australiška maisto kultūra, tad atsidurti krašte, kuriame kunkuliuoja autentiški viso pasaulio tautų puodai, jai buvo tikra likimo dovana.
Būtent savo vyrui Dariui, dėl kurio profesijos Nida turi galimybę gyventi vis kitame Žemės rutulio kampelyje, ir yra dedikuoti „Australijos skoniai“.
Naujosios knygos pristatymą autorė surengė trijuose miestuose – Druskininkuose, iš kurių yra kilusi, Kaune, o paskutinysis susitikimas su būsimais knygos skaitytojais rugpjūčio 30-osios pavakarę vyko vienoje Vilniaus kavinių.
Susitikime, kuriame Nidą kalbino Rytis Zemkauskas, buvo galima ir išgirsti pasakojimą apie naujosios knygos inspiracijas, patirtis Australijoje, ir pavartyti bei įsigyti knygą, ir skanauti užkandžių, pagamintų pagal naujosios knygos receptus. Kaip sakė autorė, vartydami knygą, gamindami pagal joje atsidūrusius receptus, visi galės trumpam „pakeliauti“ po svajonių šalimi tituluojamą kengūrų žemę.
Nida pasakojo, jog ketvirtoji knyga gimė per rekordiškai trumpą laiką. Anot jos, tai, jog rašys knygą apie Australiją, žinojo dar prieš išvykdama į šį egzotišką kontinentą, tik pati nesitikėjo, jog knyga gims taip greitai.
Kaip ir pasaulinį pripažinimą pelniusi Nidos knyga „Izraelio skoniai: šventės ir kasdiena“, naujasis kūrinys yra kur kas daugiau, nei kulinarinių receptų rinkinys. Nida vaizdais ir istorijomis pasakoja apie australišką gyvenimo būdą, buitį, apie tradicijas ir potyrius, šventes ir kasdienybę, ir, žinoma, kviečia pasinerti į itin spalvingą skonių jūrą.
„Australijos skoniai: mano atradimai“ – solidus, gausiai iliustruotas albumas, kurį sudaro daugiau kaip pusketvirto šimto puslapių, o juose Nida dalinasi daugiau nei 130-čia naujų kulinarinių receptų.