03 10

Nidos receptas: baklažanų ir saldžiųjų bulvių apkepas

Jei esate keliavę po Graikijos salas, neabejoju, jog ragavote sotaus skanaus mėsos ir baklažanų apkepo, uždengto storu sluoksniu bešamelio padažo ir su kalnu užtarkuoto užkepto sūrio! Tai vienas patiekalų, kuris ypatingai tinka pamaitinti minią žmonių, nes kepamas vienoje skardoje ir jį lengva dalintis.
Nidos Degutienės musaka
Nidos Degutienės musaka / Asmeninio arch. nuotr.

Musaka šiek tiek primena itališką lazaniją, tik pastos lakštai čia keičiami apkepintomis baklažanų juostelėmis. Tačiau negalvojau, jog maltą mėsą pakeitus saldžiomis bulvėmis, trumpam į verdantį vandenį pamerktais mangoldų lapais (kuriuos ne sezono metu laisvai keiskite lapiniais kopūstais arba špinatais, tačiau nieko nenutiks jei išvis šį ingredientą praleisite), o viską dar pagardinus feta, gausis toks aromatingas ir subalansuoto skonio vegetariškas patiekalas…

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis