Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nidos receptas: biskvito vyniotinis su uogomis ir grietinėlės kremu

Vaikystėje nuolat girdėjau, jog biskvito kepimas yra tikras iššūkis namų šeimininkėms. Ilgą laiką nė iš tolo nedrįsau imtis šios užduoties, vis bijojau nesėkmės. Tačiau išbandžiusi (ir ne vieną kartą), galiu padrąsinti visus, kurie dar neišdrįso patys kepti puraus biskvitinio kepinio. Jums reikės vos keleto kasdienių ingredientų ir elektrinio virtuvinio kombaino. Susuktas į ritinį ir užpildytas plaktos grietinėlės kremu bei šviežiomis uogomis, toks desertas papuoš bet kurį vasarišką stalą!
Nida Degutienė ir jos gamintas biskvito vyniotinis
Nida Degutienė ir jos gamintas biskvito vyniotinis / Nidos Degutienės nuotr.

Ingredientai:

Biskvitui:

  • 4 dideli kiaušiniai (L), kambario temperatūros;
  • 70 g cukraus;
  • 100 g kvietinių miltų, persijotų;
  • 3/4 šaukštelio kepimo miltelių.

Įdarui:

  • 200 g grietinėlės, 36 proc. riebumo (labai šaltos);
  • 1 valg. šaukšt. cukraus pudros;
  • 1 pakelis grietinėlės standiklio (tik tuo atveju, jei tortą gaminsite iš anksto arba jį transportuosite);
  • 1 stiklinė braškių, supjaustytų, plius kelios papuošimui (arba kitų sezoninių uogų – aviečių, mėlynių, gervuogių...);
  • cukraus pudros patiekimui.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Kepimo formą (20x30cm) patepkite sviestu ir prie dugno prilipdykite pagal formos dydį iškirptą kepimo popieriaus lakštą.

2. Kiaušinius kartu su cukrumi suberkite į elektrinio plaktuvo indą ir plakite dideliais apsisukimais (apie 6-8 min), kol masė pasidarys labai puri, ir jos tūris patrigubės.

3. Miltus kartu su kepimo milteliais persijokite į atskirą indą. Šią miltų masę per tris kartus suberkite (geriausia – per sietelį) į kiaušinių masę, ir labai atsargiai kiekvieną kartą imšaišykite mentele, tik neperplakite, kad kiaušiniai nesubliūkštų. Suverskite gautą masę į paruoštą kepimo skardą, išlyginkite paviršių.

4. Kepkite apie 12 minučių, kol biskvitas gražiai paruduos. Išimkite iš orkaitės, ir palikite 5-10 minučių skardoje truputį atvėsti.

5. Ant darbastalio patieskite švarų virtuvinį rankšluostį ir ant jo išverskite biskvitą (aukštyn kojomis apversdami skardą). Atsargiai atklijuokite pergamentinį popierių. Biskvitą kartu su rankšluostėliu palei ilgąją kraštinę atsargiai susukite į vyniotinį, pernelyg nespausdami. Taip susuktą biskvitą palikite visiškai atvėsti.

6. Prieš patiekiant, suplakite grietinėlę su cukraus pudra iki labai tvirtos konsistencijos. Jei naudojate, baigdami plakti įmaišykite stabilizuojančius miltelius. Išvyniokite biskvitą ir mentele ištepkite ant viso paviršiaus grietinėlę, palikdami maždaug 2 cm kraštelius. Pabarstykite braškėmis, ir susukite biskvitą į ruloną.

7. Pyrago viršų pabarstykite cukraus pudra ir papuoškite braškėmis. Patiekiant supjaustykite riekelėmis.

Nidos Degutienės nuotr./Biskvito vyniotinis su uogomis ir grietinėlės kremu
Nidos Degutienės nuotr./Biskvito vyniotinis su uogomis ir grietinėlės kremu

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas