Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nidos receptas: burokėlių spagečiai su ožkos sūriu ir pesto padažu

Užsienyje restoranuose gana įprasta, kai pastą (makaronus) galima pasirinkti ne vien iš kvietinių ar viso grūdo miltų, bet galima rinktis ir „pastą“, pagamintą iš daržovių. Patiekta su pasirinktu itališku padažu ši pasta tampa vienu populiariausių valgytojų pasirinkimų. Toks patiekalas daug lengvesnis, jį mėgsta vegetarai ir tie, kurie rūpinasi savo kūno linijomis. Pasigaminti daržovių makaronus galima beveik iš visų daržovių, tereikia turėti specialią daržovių pjaustyklę, kuri akimirksniu cukiniją, morką, bulvę, moliūgą ar burokėlį paverčia ilgais spagetti ar tagliatelle. Tokiais ilgais, kad net tenka juos patrumpinti, kad būtų lengviau valgyti.
Burokėlių spagečiai su ožkos sūriu ir pesto padažu
Burokėlių spagečiai su ožkos sūriu ir pesto padažu / Nidos Degutienės nuotr.

Jei spiralinės daržovių pjaustyklės neturite, nenusiminkite, nes ilgais plačiais „makaronais“ daržoves galima supjaustyti ir bulvių skutikliu, o turint kantrybės – ir aštriu peiliu. Daržovių pasta išverda labai greitai – vos per keletą minučių, o ją virti reikia keliuose šaukštuose vandens arba trumpai apkepinti šaukšte įkaitinto aliejaus.

Nidos Degutienės nuotr. /Burokėlių spagečiai
Nidos Degutienės nuotr. /Burokėlių spagečiai

Burokėlių spagečiai su ožkos sūriu ir pesto padažu

Ingredientai (4 asm.):

  • 3–4 burokėliai (lengviau spiralėmis supjaustysite pailgos formos burokėlius);
  • 200 g ožkos sūrio (arba fetos, arba brinzos sūrio);
  • pesto padažo (tiks pirktinis arba pagamintas pačių iš šviežių bazilikų, kedro riešutų, parmezano sūrio ir alyvuogių aliejaus);
  • pipirų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • šviežių baziliko lapelių.

Gaminimas:

1. Burokėlius nulupkite ir supjaustykite ilgais plonais „makaronais“. Patrumpinkite, kad jie nebūtų pernelyg ilgi, juos būtų lengviau serviruoti ir valgyti. Dideliame puode užvirinkite 3–4 šaukštus vandens, sudėkite burokėlius ir puodą uždenkite. Troškinkite daržovių pastą keletą minučių, kol ji taps al dente. Žnyplėmis išimkite iš puodo ir nuvarvinkite sietelyje.

2. Patiekite burokėlių spagečius lėkštėje, pabarstę trupintu ožkos sūriu, keliais šaukštais pesto padažo, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, papuoškite baziliko lapeliais.

Nidos Degutienės nuotr. /Burokėlių spagečiai su ožkos sūriu ir pesto padažu
Nidos Degutienės nuotr. /Burokėlių spagečiai su ožkos sūriu ir pesto padažu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų