Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nidos receptas: cukinijų ir pomidorų sriuba

Ruduo – metas, kai į namų meniu grįžta maistingos sriubos. Juk nėra geresnio būdo greitai pasisotinti ir atgauti jėgas, kaip dubuo šildančios ir sočios tirštos sriubos. O ypač jei tą sriubą verdame iš gausaus užderėjusių daržovių derliaus!
Nida Degutienė ir jos virta cukinijų-pomidorų sriuba
Nida Degutienė ir jos virta cukinijų-pomidorų sriuba / Nidos Degutienės nuotr.

Man patinka trintos sriubos. Tačiau dažniausiai tirštai konsistencijai išgauti į trintas sriubas dedama nemažai bulvių. Šįkart siūlau jums sveikesnę trintos sriubos versiją, nes joje bus daug nekaloringų cukinijų!

Pagardinę keliais sunokusiais pomidorais bei žiupsneliu šildančių prieskonių, iš pačių paprasčiausių ingredientų išvirsite puikų savaitės pietų patiekalą, kuris, pašildytas rytojaus dieną, bus dar skanesnis!

Nidos Degutienės nuotr. /Cukinijų ir pomidorų sriuba
Nidos Degutienės nuotr. /Cukinijų ir pomidorų sriuba

Cukinijų ir pomidorų sriuba

Ingredientai (4 asm.):

  • 1 svogūnas, supjaustytas gabalėliais;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 500 g cukinijų, supjaustytų gabalėliais;
  • 2 skiltelės česnako, susmulkintos arba sutrintos;
  • 2 pomidorai, apvirinti (nuluptos odelės) ir supjaustyti;
  • 1/2 arbat. šaukšt. ciberžolės (kurkumos);
  • 1/2 arbat. šaukšt. saldžiosios paprikos;
  • 600 ml vištienos arba daržovių sultinio;
  • Patiekimui (pasirinktinai): grietinėlės arba jogurto, baziliko lapelių, paskrudinto batono riekelių su mėgstamu sūriu (ožkos, pelėsiniu, fermentiniu…).

Gaminimas:

1. Puode storu dugnu įkaitintame šaukšte alyvuogių aliejaus apkepinkite svogūnus, kol jie taps minkšti ir skaidrūs.

2. Suberkite cukinijas kartu su česnakais ir toliau kepinkite maišant, kol cukinijos truputį suminkštės. Tada sudėkite supjaustytus pomidorus, suberkite ciberžoles ir paprikas, įberkite druskos ir pipirų ir kepinkite maišydami apie 2–3 minutes.

3. Supilkite pašildytą sultinį ir uždengę virkite and vidutinės ugnies apie 10 minučių. Pabaigoje sriubą sutrinkite (galite trinti bulvių trintuve, nesijaudinant, kad liks nesutrintų gabalėlių, arba įmerkiamu plakikliu, arba supylę į elektrinį blenderį – iki visiškai vientisos konsistencijos).

4. Patiekite pagardinę grietinėle arba jogurtu (jei mėgstate), šviežiais bazilikų lapeliais ir paskrudintais batono gabalėliais, pakeptais su sūriu.

Nidos Degutienės nuotr. /Cukinijų ir pomidorų sriuba
Nidos Degutienės nuotr. /Cukinijų ir pomidorų sriuba

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai