„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Nidos receptas: gardūs ir purūs blyneliai – be kiaušinių, su riešutų sviestu

Nėra netinkamos dienos blyneliams. Jei galėčiau, juos valgyčiau kasdien ir, greičiausiai, ne tik pusryčiams. Ir nors atrodo, kad visi įmanomi blynelių receptai jau išbandyti, visi skoniai išragauti, imu ir atrandu ką nors tokio, ko iki šiol ragauti neteko.
Nida Degutienė ir jos kepti blyneliai
Nida Degutienė ir jos kepti blyneliai / Nidos Degutienės nuotr.

Šie blyneliai – gana neįprasti: juose nerasite kiaušinių, tačiau purūs jie, tarsi tešloje būtų iki putų suplakti baltymai! Čia pirmu smuiku groja riešutų sviestas, ir jis nuostabiai dera su šviežiai pagamintu rabarbarų džemu (taip taip, jo receptu jau greitai pasidalinsiu, nes rabarbarų sezonas tuoj startuos ir Lietuvoje!).

Nenustebkite, kad blynų tešlai naudojamas nemažas kiekis kepimo miltelių – jų čia prireiks gana sunkiai masei „pakelti”. Beje, į tešlą galite įmaišyti ir kokių nors superingredientų, pvz., maca miltelių, sėlenų ar kitokių superdalykų, kuriais norite pastiprinti per žiemą nualintą ir vitaminų išsiilgusį savo organizmą.

Nidos Degutienės nuotr./Blyneliai su žemės riešutų sviestu
Nidos Degutienės nuotr./Blyneliai su žemės riešutų sviestu

Blyneliai visiškai nesaldūs, tad patiekite juos su kuo nors saldesniu: bananais, klevų sirupu ar mėgstamu džemu, pabarstykite paskrudintais riešutais ir dar pagerinkite plakta kokosų grietinėle arba šaukštu graikiško jogurto.

Ingredientai:

blyneliams:

  • 150 g viso grūdo speltų miltų;
  • 4 šaukšteliai kepimo miltelių;
  • 2 šaukštai rudojo cukraus;
  • žiupsnis druskos;
  • 310 ml augalinio pieno (migdolų, avižų, kokosų... Arba naudokite tradicinį karvės);
  • 95 g žemės riešutų sviesto be cukraus (labiausiai tiks traškus, su riešutų gabaliukais);
  • 4 šaukšteliai kokosų aliejaus (dar apie 2 šaukštai kepti);
  • 1 šaukštelis vanilės pastos.

patiekti:

  • mėgstamo džemo;
  • graikiško jogurto (arba plaktos grietinėlės, arba kokosų jogurto);
  • klevų sirupo;
  • šviežių vaisių arba uogų (labai tinka bananai!);
  • paskrudintų žemės riešutų.

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišykite birius ingredientus: miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską. Kitame dubenėlyje sumaišykite pieną, riešutų sviestą, kokosų aliejų ir vanilę. Supilkite šį mišinį į miltus ir šaukštu išsukite iki vientisos masės.

2. Kepkite keptuvėje su nepridegančia danga, keptuvę truputį patepę kokosų aliejumi. Šaukštu formuokite blynelius ir kepkite iš abiejų pusių maždaug po 1–1,5 minutės, arba kol gražiai apkeps.

3. Patiekite šiltus, su priedais.

Nidos Degutienės nuotr./Blyneliai su žemės riešutų sviestu
Nidos Degutienės nuotr./Blyneliai su žemės riešutų sviestu

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi tris kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ , „Žuvis pasaulio virtuvėse“ ir „Nidos receptai. 10 metų drauge“ o šiuo metu gyvena Australijoje. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs