Nidos receptas: imbierinis advento kalendorius

Ką veikti paskutinį lapkričio savaitgalį? Turiu jums pasiūlymą – kepkite imbierinius sausainius ir pasigaminkite savo imbierinį advento Kalendorių! Juk ar gali būti geresnis meditacijos seansas, nei jaukus vakaras maišant tešlą, spaudžiant formele sausainių žvaigždutes ir galiausiai raitant skaičius cukraus glajumi... Pasigaminkite tokių kalendorių keletą – jūs net neįsivaizduojate, kaip apsidžiaugs koks nors draugų, paskendusių iki ausų darbuose, mažylis!
Nida Degutienė ir jos gamintas imbierinis advento kalendorius
Nida Degutienė ir jos gamintas imbierinis advento kalendorius / Nidos Degutienės nuotr.

Advento kalendoriaus žvaigždutes galite sukabinti at sausos šakos, parsineštos iš miško, arba tiesiog suverti ant ilgos juostelės ir pasikabinti kaip namų dekoraciją! Net neabejoju, kad šiame procese mielai sudalyvaus ir patys mažiausi pagalbininkai.

Nidos Degutienės nuotr. /Imbierinis advento kalendorius
Nidos Degutienės nuotr. /Imbierinis advento kalendorius

Imbierinis advento Kalendorius

Ingredientai (2 komplektams):

imbierinėms žvaigždutėms:

  • 125 g minkšto sviesto, supjaustyto gabalėliais;
  • 1/2 stiklinės (90 g) rudojo cukraus;
  • 2/3 stiklinės (230 g) auksinio sirupo;
  • 2,5 stiklinės (375 g) miltų;
  • 1 šaukštelis valgomosios sodos;
  • 2 šaukšteliai malto imbiero.

cukriniam glajui:

  • 1,5 stiklinės (240 g) cukraus pudros;
  • 1 kiaušinio baltymas.
Nidos Degutienės nuotr. /Sausainiai imbieriniam advento kalendoriui
Nidos Degutienės nuotr. /Sausainiai imbieriniam advento kalendoriui

Gaminimas:

1. Sviestą ir cukrų sudėkite į elektrinio maišytuvo indą ir gerai išsukite (apie 12 min.), kol masė taps puri, šviesi ir kreminės konsistencijos. Nugramdykite nuo kraštų sviesto masę, supilkite sirupą, miltus, sodą ir imbierą ir dar maišykite, kol gausite tolygios konsistencijos minkštą tešlą.

2. Suformuokite iš tešlos plokščią diską, suvyniokite jį į maistinę plėvelę, ir padėkite į šaldytuvą mažiausia pusvalandžiui (geriausia – visai nakčiai).

3. Įkaitinkite orkaitę iki 140 °C laipsnių temperatūros.

4. Iškočiokite tešlą tarp dviejų pergamento popieriaus lapų iki 5 mm plonumo lakšto. Dar kartą padėkite į šaldytuvą, kad sukietėtų.

5. Formele išpjaukite žvaigždutes (teks kelis kartus tešlą iškočioti naujai, kad gautųsi naujos žvaigždutės), sudėkite į kepimo skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi.

6. Naudodami 6 mm skersmens konditerinį apvalų antgalį padarykite skylutes kiekvienoje žvaigždutėje. Kepkite apie 18-20 min., kol sausainiai bus sausi, gražiai paruduos. Leiskite sausainiams visiškai atvėsti kepimo skardoje.

Nidos Degutienės nuotr. /Sausainiai imbieriniam advento kalendoriui
Nidos Degutienės nuotr. /Sausainiai imbieriniam advento kalendoriui

7. Pagaminkite cukraus glajų: nedideliame dubenėlyje gerai išsukite cukraus pudrą kartu su kaiušinio baltymu. Sukrėskite masę į konditerinę rankovę su įtaisytu 2 mm skersmens apvaliu atngaliu (arba tiesiog suverskite masę į tvirtesnio celofano maišelį ir prakirpkite labai mažą skylutę kampelyje) ir apveskite žvaigždučių rėmelius bei užrašykite skaičius nuo 1 iki 25.

8. Palaukite, kol glajus visiškai išdžius ir sukietės.

Nidos Degutienės nuotr. /Imbierinis advento kalendorius
Nidos Degutienės nuotr. /Imbierinis advento kalendorius

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis