02 11

Nidos receptas: indiškas lęšių troškinys su žiediniais kopūstais

Yra žmonių, kurie, didžiosioms metų šventėms pasibaigus, sausį skelbia vegetarišku (ar net veganišku!) mėnesiu (veganuary). Mintis tikrai puiki, ypač gyvenant šiltesnio klimato kraštuose, kur šviežių daržovių pasirinkimo netrūksta, kur nestingdo šaltis ir kur lengvesnę mitybą diktuoja oro sąlygos.
Nidos indiškas lęšių troškinys su žiediniais kopūstais
Nidos indiškas lęšių troškinys su žiediniais kopūstais / Asmeninio arch. nuotr.

Aš pati, turiu prisipažinti, nepraktikuoju tokių projektų, nors vis pagalvoju, jog būtų įdomu pamėginti. Didžiausias kliuvinys man – šeima (su kuria būtų sudėtinga susitarti dėl vegetariško mėnesio, aš pati vegetariškai išgyvenčiau nors ir metus), o ir suplanuoti renginiai bei vakarienės, kurias turėsiu ruošti jau pakviestiems svečiams...

Tačiau ką jau ką, o vegetariškus patiekalus aš mėgstu visada – ar tai sausis, ar liepa. Ypatingai indiškus, kuriuose dominuoja lęšiai (baltymų šaltinis) ir kalnas aromatingų šildančių prieskonių. Tai indiška virtuvė yra toji, kurios labiausiai pasiilgstu, kai kur nors ilgai keliauju, kai grįžusi svajoju, kad mano namai pakviptų apetitą žadinančiu kariu...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų