Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nidos receptas: japoniškos arbatos „matcha“ desertas „panna cotta“

Anuomet skirta vien karališkoms arbatos ceremonijoms, japoniška „matcha“ arbata vis dažniau tampa madingu klasikinių desertų ingredientu. Gaivinantys žaliosios arbatos ledai jau pažįstami daugeliui, „matcha“ milteliais skubantys gardina pusrytinius kokteilius, o visiški sveikuoliai net kavą keičia „matcha“ arbata, kuri, kaip jie tvirtina, švelniai energizuoja ir pabudina net didžiausius miegalius.
Nida Degutienė ir jos gaminta „panna cotta“
Nida Degutienė ir jos gaminta „panna cotta“ / Nidos Degutienės nuotr.

Japonai dėl „matcha“ arbatos tiesiog pametę galvas! Ja gardinami padažai žuvies patiekalams, o desertų lentynos tiesiog lūžta nuo žalsvos spalvos gardėsių. „Matcha“ patiks subtilumą mėgstantiems žmonėms, o jei dar nesate jos ragavę – siūlau išbandyti šį paprastai paruošiamą, itin gaivų klasikinį pienišką desertą!

„Matcha“ „panna cotta“

Ingredientai (4 asm.):

  • 3 lapeliai želatinos (arba 1,5 šaukštelio želatinos milteliais);
  • 250 ml grietinėlės (36 proc. riebumo);
  • 250 ml pieno (riebaus arba pusriebio);
  • 2,5 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1,5 arbat. šaukšt. „matcha“ arbatos miltelių;
  • šlakelis augalinio arba kokosų aliejaus formelėms patepti (arba cooking spray).

Gaminimas:

1. Želatinos lapelius pamerkite į šalto vandens dubenėlį ir palikite, kad jie suminkštėtų. Jei naudojate birią želatiną, miltelius užpilkite apie 1,5–2 šaukštais vandens ir palikite išbrinkti.

2. Į nedidelį puodą supilkite pieną ir grietinėlę, suberkite cukrų (kad būtų lengviau vėliau įmaišyti „matcha“ arbatą, galite nupilti maždaug 1/3 puodelio pieno ir jame išmaišyti arbatos miltelius). Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps, o pienas nepradės virti. Nukelkite nuo ugnies.

3. Želatinos lapelius nuspauskite, kad nuvarvėtų vanduo, sudėkite į šiltą pieną ir maišykite, kol ištirps (taip pat ir su želatinos milteliais, jei išbrinkinti milteliai sunkiai tirpsta, galite šiek tiek pakaitinti masę, tačiau jokiais būdais neužvirinkite, antraip želatina gali nestingti). Pabaigoje įmaišykite „matcha“ miltelius (arba supilkite pieną, sumaišytą su arbata).

4. Mažus indelius arba puodelius, arba stiklinaites švelniai patepkite riebalais (arba išpurkškite cooking spray) ir supilkite paruoštą masę. Laikykite šaldytuve, kol visiškai sukietės.

5. Galite patiekti indeliuose, kuriuose „panna cotta“ stingo, arba išversti juos į serviravimo lėkštę. Patiekiant pabarstykite „matcha“ arbata arba valgomais rožių žiedlapiais.

Nidos Degutienės nuotr. /Japoniškos arbatos matcha desertas „panna cotta“
Nidos Degutienės nuotr. /Japoniškos arbatos matcha desertas „panna cotta“

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai