Makaronus dievina ir maži ir dideli. Kai ruošite salotas, makaronus jokiais būdais nepervirkite, palikite juos dar kietokus. Antraip rizikuojate patiekti ištežusią košę.
Jei šviežių žalėsių salotas rekomenduojama užpilti padažais prieš pat jas patiekiant, tai makaronų salotas drąsiai sumaišykite dar namuose – pastovėję jos taps tik skanesnės, visi skoniai suspės susidraugauti. Tokioms salotoms tiks pakepintos daržovės, kalnas žalumynų, kiaušiniai, virtos ar keptos mėsos gabalėliai arba universalusis konservuotas tunas!
Pastos ir tuno salotos
Ingredientai (4 asm.):
- 1 skiltelė česnako, susmulkinto;
- 2 arbat. šaukšt. nutarkuotos citrinos žievelės;
- 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 2 ir 1/2 stiklinės petražolių lapelių, susmulkintų;
- 1 ir 1/2 stiklinės krapų, susmulkintų;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1/4 stiklinės (60 ml) baltojo balzamiko acto;
- 1/2 stiklinės (120 ml) alyvuogių aliejaus;
- 1 stiklinė žaliųjų alyvuogių be kauliukų, supjaustytų;
- 400 g makaronų (rinkitės stambesnius – penne, kriaukleles ar kt);
- 2x120 g konservuoto tuno (skystį nupilkite);
- gražgarsčių lapelių ir grūstų juodųjų pipirų, patiekimui.
Gaminimas:
1. Dideliame dubenyje sumaišykite česnakus, citrinos žievelę ir sultis, petražoles, krapus, druską, balzamiko actą ir aliejų.
2. Makaronus išvirkite al dente (šiek tiek trumpiau nei nurodyta ant pakuotės), perliekite lediniu vandeniu, nusausinkite ir sudėkite į paruoštą padažą. Įmaišykite alyvuoges ir išmaišykite, kad makaronai pasidengtų padažu.
3. Sudėkite viską į didelį serviravimo indą, ant viršaus sudėkite tuną, rukolos lapelius ir pabarstykite grūstais juodaisiais pipirais.
Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.