Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nidos receptas: saldūs pusryčių lietiniai su varške ir uogomis

Dar nuo tų laikų, kai kas rytą skubėdavau į mokyklą, geidžiamiausias mano pusryčių patiekalas buvo saldūs blyneliai. Su įdaru ar be jo, su varške ar su obuoliais, blyneliai man niekada neatsibosdavo. Dabar mūsų šeimoje saldūs pusryčiai dažniausiai būna patiekiami vasarą, kai pasirodo pirmosios šviežios uogos: braškės, mėlynės, serbentai, žemuogės... Tai patiekalas, primenantis vaikystę, ir užprogramuojantis gerą nuotaiką visai dienai.
Nida Degutienė ir jos kepti lietiniai
Nida Degutienė ir jos kepti lietiniai / Nidos Degutienės nuotr.

Ingredientai:

blynelių tešlai:

  • 2 kiaušiniai;
  • 1 valg. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • žiupsnis druskos;
  • 115 g miltų;
  • 300 ml pieno;
  • 30 g (2 valg. šaukšt.) tirpinto kokosų aliejaus arba sviesto.

įdarui ir patiekimui:

  • 2 pakeliai desertinės varškės (aš naudojau plombyro skonio varškę);
  • 1 stiklinė mėlynių, braškių arba kitų šviežių uogų;
  • cukraus pudros.

Gaminimas:

1. Dubenyje išplakite kiaušinius su druska ir vaniliniu cukrumi. Suberkite miltus ir išsukite tirštą tešlą. Tada dalimis pilkite pieną, kaskart praskiesdami tešlą, kad jos konsistencija būtų vienalytė.

2. Galiausiai supilkite į tešlą tirpintą kokosų aliejų (arba sviestą) ir gerai išmaišykite.

3. Palikite tešlą pastovėti 30 min. Prieš kepdami vėl gerai išmaišykite.

4. Iškepkite įkaitintoje nepridegančioje keptuvėje 10 lietinių blynelių: pilkite po mažą samtelį į keptuvę*, tada pakreipkite keptuvę į visus šonus, kad tešla gražiai užpildytų visą keptuvės dugną. Kai apkepa viena pusė, atsargiai apverskite ir labai trumpai apkepkite kitą pusę. Išimkite ant lėkštės ir laikykite šiltai, kol kepate kitus lietinius.

5. Kiekvieną lietinį blynelį patepkite kupinu šaukštu desertinės varškės, pabarstykite mėlynėmis ir susukite į vamzdelį. Patiekite iškart (pašildytose lėkštėse), pabarstę mėlynėmis ir cukraus pudra.

Pastaba: aš visada prieš kepant pirmą lietinį blynelį sausą keptuvę patepu trupučiu sviesto, aliejaus arba kokosų aliejaus. Taip išvengiu pirmojo bynelio prikepimo prie keptuvės dugno. Kepant kitus lietinius keptuvės riebalais tepti nereikia, nes jų pakankamai yra tešloje.

Nidos Degutienės nuotr. /Lietiniai su varške ir uogomis
Nidos Degutienės nuotr. /Lietiniai su varške ir uogomis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?