„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Nidos receptas: šventinis garnyras – keptos saldžiosios bulvės su cinamonu

Saldžios bulvės, arba batatai, yra mano bene mėgstamiausias šventinis garnyras. Negana to, kad jos be galo skanios, dar ir daug sveikesnės nei tradicinės bulvės! Be to, savo ryškia oranžine spalva akimirksniu stalą padaro dar puošnesnį, dar šventiškesnį!
Nida Degutienė ir jos keptos saldžiosios bulvės su cinamonu
Nida Degutienė ir jos keptos saldžiosios bulvės su cinamonu / Nidos Degutienės nuotr.

Saldžiųjų bulvių Lietuvoje jau galima nusipirkti visuose prekybos centruose. Švenčių stalui patariu rinktis nedideles bulves – taip jos gražiau atrodys, bus lengviau padalyti porcijomis.

Išmėginkite gana neįprastą šventinio garnyro receptą – saldžiąsias bulves, keptas su cinamonu!

Keptos saldžios bulvės su cinamonu

Ingredientai (6–8 asmenims);

  • 6 mažos saldžiosios bulvės (1,2 kg);
  • 60 g ištirpinto sviesto;
  • 2 skiltelės česnako, sutrintos;
  • ½ šaukštelio cinamono;
  • 2 šaukšteliai druskos dribsnių (naudojau Maldon);
  • 1 šaukštas susmulkintų svogūno laiškų.

plaktas sviestas pagardui:

  • 80 g sviesto (minkšto);
  • 1 šaukštas klevų sirupo;
  • 2 šaukštai smulkintų žalių svogūnų laiškų;
Nidos Degutienės nuotr. /Keptos saldžiosios bulvės su cinamonu
Nidos Degutienės nuotr. /Keptos saldžiosios bulvės su cinamonu

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.

2. Saldžiąsias bulves nuplaukite (jų nenulupkite!). Jei bulvės labai apvalios, kad stabiliau gulėtų pjaustant, galite padaryti nedidelę įpjovą išilgai odelės. Jei norite supjaustyti bulves tokiomis lygiomis juostelėmis neperpjaudami bulvių kiaurai, padėję bulvę ant pjaustymo lentos, iš abiejų bulvės pusių išilgai padėkite po medinį kinišką pagaliuką (chopstick). Tada beliks aštriu peiliu supjaustyti daržovę norimo dydžio juostelėmis, paliekant apatinę bulvės dalį nesupjaustytą.

3. Sumaišykite sviestą, česnakus, cinamoną ir druską, o tada kiekvieną saldžiąją bulvę ištepę šiuo mišiniu, sudėkite į kepimo skardą.

4. Kepkite apie 45 minutes, arba kol bulvės paruduos ir taps minkštos.

5. Kol bulvės kepa, pagaminkite plakto sviesto pagardą: gerai suplakite sviestą (galite naudoti elektrinį plakiklį), o kai jis taps purus, supilkite klevų sirupą ir dar paplakite. Pabaigoje įmaišykite susmulkintus svogūnų laiškus.

6. Sudėkite keptas saldžias bulves ant serviravimo lėkštės ir pabarstykite smulkintais svogūno laiškais. Patiekite su plaktu sviestu.

Pasiūlymas: vietoje saldžių bulvių galite naudoti tradicines bulves ir lygiai taip pagaminti kitokį šventišką garnyrą! Tik vietoje cinamono patarčiau naudoti paprikas!

Nidos Degutienės nuotr. /Keptos saldžiosios bulvės su cinamonu
Nidos Degutienės nuotr. /Keptos saldžiosios bulvės su cinamonu

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“, o šiuo metu gyvena Australijoje. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“