Nidos receptas: trinta pastarnokų ir kalafiorų sriuba simpatijas pelno savo derme

Pilku ir darganotu metu mūsų organizmai prašyte prašo ko nors jaukaus, šildančio, kvapnaus ir gardaus. Ne veltui turgaus prekeivių asortimente karaliauja šakninės daržovės. Kada dar, jei ne rudenį, virti sočias trintų daržovių sriubas.
N.Degutienės pastarnokų ir kalafiorų sriuba
N.Degutienės pastarnokų ir kalafiorų sriuba / 15min koliažas

„Saldūs pastarnokai ir minkšti kalafiorai – balta kvapni rudeniškos sriubos alternatyva, kuri tikrai nustebins skonio harmonija.

Siekdami dar geresnio efekto patiekite sriubą su pastarnoko traškučiais ir paskrudintais kalafioro lapeliais: tokie traškūs priedai derės ne tik spalviškai, bet ir tekstūriškai.

Na, o jei turite trumų aliejaus, būtinai keliais lašais pagardinkite sriubą prieš pat patiekdami, subtilus trumų aromatas kilstels jūsų naminės sriubos lėkštę į restorano lygį“, – pataria kulinarė, rašytoja, tinklaraštininkė Nida Degutienė.

Asmeninio arch.nuotr./Sriuba pagal N.Degutienės receptą
Asmeninio arch.nuotr./Sriuba pagal N.Degutienės receptą

Ingredientai 4 asmenų sriubai:

  • 2 šaukštai sviesto;
  • 1 poras (smulkiai supjaustytas);
  • 2 skiltelės česnako (supjaustytos);
  • 2 šakelės čiobrelių;
  • 2 šakelės šalavijų;
  • 300 g pastarnokų;
  • 500 g kalafiorų;
  • 500 ml pieno;
  • 500 ml daržovių sultinio (arba vandens);
  • 250 ml vandens;
  • druskos, pipirų;
  • 100 g grietinės;
  • aliejaus skrudinimui (pastarnokų traškučiams)
  • Trumų aliejaus

Procesas

  1. Dideliame puode ištirpinkite sviestą. Suberkite porus, česnakus, čiobrelius ir šalavijus. Visus juos kepinkite ant mažos ar vidutinės ugnies, kol porai visiškai suminkštės.
  2. Kol porai kepa, daržovių skustuku nupjaukite nuo pastarnoko keletą plonų juostelių – iš jų pagaminsite traškučius. Likusius pastarnokus supjaustykite smulkiais gabalėliais. Taip pat susmulkinkite ir kalafiorus, pasilikite tik keletą mažų jaunų kalafioro lapų (juos taip pat vėliau apskrudinsite).
  3. Į puodą su apkepintais porais sudėkite pastarnokus, kalafiorus, supilkite pieną, sultinį ir vandenį, įberkite druskos ir pipirų. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite sriubą apie 10–15 minučių, arba kol visos daržovės suminkštės.
  4. Kol sriuba verda, pasigaminkite traškučių. Mažame puode įkaitinkite apie 2 cm aliejaus. Dėkite po kelias pastarnoko juosteles ir apskrudinktie iš abiejų pusių, kol patamsės ir taps traškios. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu riebalų perteklių ir pabarstykite druska. Taip pat paskrudinkite ir jaunus kalafioro lapus, atidėkite į šalį.
  5. Iš sriubos išimkite čiobrelių ir šalavijų šakeles. Sriubą sutrinkite elektriniu smulkintuvu iki tolygios tekstūros. Įmaišykite grietinę, patikrinkite ar netrūksta druskos, laikykite šiltai.
  6. Patiekite sriubą dubenėliuose su pastarnokų traškučiais ir apskrudintais kalafioro lapais, paskaninkite trumų aliejumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis