Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nidos receptas: vasariškos salotos su marinuotom vynuogėm ir gorgonzola

Vasarą mes visi „išsikraustom“ iš namų ir virtuvių, poilsiaujam ir pietaujam gamtoje, iškylose ir terasose, tai būtų nusikaltimas siūlyti jums patiekalus, kuriems pagaminti tektų daug laiko praleisti patalpoje. Todėl vasaros sezonui visuomet turiu pataupiusi vieną kitą gerų salotų idėją. Tos salotos gelbsti mane bet kuriose situacijose: karščiams užklupus jos tampa pagrindiniu patiekalu, o kokį vakarėlį organizuojant ir nosis kutenant grilio patiekalais – nuostabiu priedu prie mėsos ar žuvies kepsnių.
Nida Degutienė ir jos gamintos salotos
Nida Degutienė ir jos gamintos salotos / Nidos Degutienės nuotr.

Aš tiesiog dievinu kombinacijas, kai salotų lėkštėje susimaišo pikantiški ir saldūs skoniai, kai klasikiniai deriniai pagardinami kažkuo labai netikėtu... Tad šiandien dalinuosi salotomis, kur pirmu smuiku groja net du elementai: išraiškingo skonio gorgonzola ir vynuogės. Tiesa, vynuogės – marinuotos pikantiškame marinate su žolelėmis.

Nidos Degutienės nuotr./Salotos su marinuotom vynuogėm ir gorgonzola
Nidos Degutienės nuotr./Salotos su marinuotom vynuogėm ir gorgonzola

Vasariškas salotas su makaronais aš apskritai labai mėgstu, nes tai greitai paruošiamas ir visų mėgstamas užkandžio elementas, be to, tokias salotas labai paprasta transportuoti (į iškylą, pležą ar kelionę). O štai vynuoges marinuoti išmėginau pirmąkart, ir man labai patiko! Negana to, kad uogos įgauna truputį švelnaus liežuvio pakandžiojimo, tai dar ir marinatas atstoja salotų užpilą. Žodžiu, greita, skanu ir be likučių!

Ingredientai:

  • 1 stiklinė risoni formato makaronų (arba kitokių panašių smulkių);
  • 2 pundeliai smidrų, supjaustytų į 3 dalis;
  • 200 g snieginių žirnelių ankščių (snow peas);
  • jaunų burokėlių lapų (arba jaunų špinatų);
  • 100 g gorgonzolos sūrio.

marinuotoms vynuogėms:

  • 350 g vynuogių be kauliukų;
  • 1 šaukštelis džiovintų raudonėlių;
  • ½ šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių;
  • 1 apelsinas (sultys ir nutarkuota žievelė);
  • 125 ml alyvuogių aliejaus;
  • 60 ml raudonojo vyno acto;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • ¼ šaukštelio juodųjų pipirų;
  • 1 šaukštas rudojo cukraus;
  • ¼ stiklinės kapotų petražolių.

Gaminimas:

1. Sumaišykite vynuoges ir visus marinato ingredientus ir palikite pasimarinuoti apie 1 valandą (arba per naktį šaldytuve).

2. Išvirkite makaronus kaip nurodyta ant pakuotės pasūdytame vandenyje. Nupilkite vandenį, palaukite kol nuvarvės, tada suberkite į dubenį ir užpilkite pusę kiekio marinuotų vynuogių skysčio (uogas palikite). Palikite atvėsti.

3. Kitame puode apvirkite smidrus su snieginiais žirneliais, tuomet greitai pakiškite po šaltu vandeniu, kad išlaikytų spalvą. Nusauskinkite.

4. Dubenyje sumaišykite makaronus su šparagais ir žirnelių ankštimis, sudėkite į lėkštę, ant viršaus pabarstykite jaunų burokėlių lapų, gorgonzolos sūrio, sudėkite marinuotas vynuoges ir dar pašlakstykite vynuogių marinatu.

Nidos Degutienės nuotr./Salotos su marinuotom vynuogėm ir gorgonzola
Nidos Degutienės nuotr./Salotos su marinuotom vynuogėm ir gorgonzola

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi tris kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ , „Žuvis pasaulio virtuvėse“ ir „Nidos receptai. 10 metų drauge“ o šiuo metu gyvena Australijoje. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais