Šiame užkandyje susijungia skirtingos mano mėgstamiausios daržovės – kalafioro – tekstūros, mat viena jo pusė kepta, o kita – žalia! Teliks žiedinius kopūstus sumaišyti su riešutais ir žalumynais, pašlakstyti aliejumi ir citrinų sultimis, ir galite sėsti prie stalo.
Tokios vasariškos salotos ir tiesiog pa-sa-ka!!! Kaip ir viskas, ką savo eksperimentinėje virtuvėje sumaišo Ottolenghi, o aš jo receptą tik atkartoju, kartais šiek tiek adaptuoju, ir dalinuosi su jumis!
Ingredientai (4 asm.):
- 1 žiedinis kopūstas (kalafioras) (apie 800g);
- 1 svogūnas, supjaustytas stambesnėmis plunksnelėmis;
- 80 ml alyvuogių aliejaus;
- saujelė šviežių petražolių, susmulkintų;
- pusė saujelės šviežių mėtų lapelių, susmulkintų;
- pusė saujelės šviežių peletrūnų, susmulkintų;
- ½ granato sėklos;
- 3 šaukštai pistacijų, paskrudintų ir pasmulkintų;
- 1 šaukštelis kumino;
- 1,5 šaukšto citrinų sulčių;
- druskos.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Stambia (burokine) tarka sutarkuokite trečdalį kalafioro, suberkite į dubenį.
3. Likusį kalafiorą sulaužykite nedideliais gabalėliais (apie 3 cm dydžio) ir sudėkite į paruoštą skardą. Ten pat sudėkite svogūnus. Viską pašlakstykite 2 šaukštais aliejaus, ¼ šaukštelio druskos ir paskleidę skardoje kepkite apie 20 minučių, kol suminkštės ir apskrus. Atidėkite į šalį, kad pravėstų.
4. Sudėkite apskrudintas daržoves į dubenį su tarkuotais kalafiorais, ten pat suberkite smulkintus žalumynus, granatų sėklas ir riešutus, įberkite kumino, druskos, įpilkite likusį aliejų (50 ml) ir viską gerai išmaišykite.
Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“, o šiuo metu gyvena Australijoje. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.