02 18

Nieko bendro su garsiuoju karvedžiu: kaip buvo sukurtos Cezario salotos?

Cezario salotos – šis patiekalas nepalieka abejingų žmonių ir yra gerai žinomas visame pasaulyje. Daugelis taip pat žino, kas buvo galingasis Cezaris, ir dažnai šių salotų pavadinimas tiesiogiai siejamas su juo. Tačiau kokia yra tikrovė? Leiskimės į istorijos ir skonių kelionę!
Cezario salotos
Cezario salotos / 15min fotomontažas

Švieži salotų lapai, vištienos filė, krevetės arba šoninė, parmezano sūris, baltos duonos skrebučiai ir puikus padažas, kuris yra didžiausias šių salotų privalumas – sunku bus rasti žmogų, kuris nesimėgautų šiomis salotomis arba nežinotų apie jų egzistavimą.

Lygiai taip pat sunkiai surastume žmogų, kuris būtų mažai ką girdėjęs apie tą Cezarį, kurio šlovės laikai buvo Senovės Romoje ir kurio koziris nebuvo nei viryklė, nei salotų lapai.

Patinka mums tai ar ne, bet pirmosios asociacijos išgirdus salotų pavadinimą suformuoja jausmą ir net tokį vidinį įsitikinimą, kad salotų kilmė gali būti siejama su Italija ir, labai tikėtina, kad pavadinimas buvo suteiktas tiesiogiai Senovės Romos didikų garbei. Tačiau tiesa yra visiškai kitokia, nors ryšys su Italija išlieka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų