Reikės:
Pagrindui:
- 200 g sausainių,
- 3 valg. š. sviesto.
Kremui:
- 900 g kreminio sūrio,
- 1,5 st. cukraus,
- ¾ st. pieno,
- 4 kiaušinių,
- 1 st. grietinės,
- 1 valg. š. vanilinio cukraus,
- ¼ st. miltų.
Gaminimas:
Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite iki 175 laipsnių.
Sausainius sutrupinkite ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Suberkite į sviestu išteptą išardomą kepimo formą ir gerai suspauskite, suformuodami paplotį.
Dideliame dubenyje išplakite kreminį sūrį su cukrumi iki vientisos masės. Supilkite pieną ir įmuškite po vieną kiaušinius, nuolat plakdami. Suberkite vanilinį cukrų, miltus, sukrėskite grietinę ir viską gerai išplakite iki vientisos masės.
Kremą supilkite ant sausaininio pagrindo ir dėkite į įkaitintą orkaitę.Kepkite 1 valandą. Iškepusį pyragą palikite orkaitėje atvėsti 5-6 valandas, kad nesukristų, paskui perkelkite į šaldytuvą nakčiai.
Skanaus!