Ingredientai:
- 5–6 bulvės, nuskustos ir supjautytos stambiais kubeliais;
- 2 morkos, nuskustos ir supjaustytos storais griežinėliais;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 nedidelis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
- 3 skiltelės česnako, sutrintos;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 0,5 arbat. šaukšt. saldžiosios paprikos miltelių;
- žiupsnelis Kajeno pipirų;
- 750 ml daržovių arba vištienos sultinio (galima ir iš kubelio);
- 1 stiklinė lęšių (jei rudieji, pamirkytų bent kelias valandas);
- 1 arbat. šaukšt. cukraus;
- didelis žiupsnis šviežių čiobrelių lapelių;
- 2 didelės saujos špinatų ar gražgarsčių (nebūtina);
- jogurto ar grietinės, patiekimui (nebūtina).
Gaminimas:
1. Storadugniame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir kelias minutes pakepinkite, kol šiek tiek suminkštės. Tuomet suberkite bulves, morkas, pakepinkite dar porą minučių.
2. Suberkite į puodą ir česnakus, pusę čiobrelių lapelių, druską ir prieskonius, pakepinkite, kol pakvips.
3. Supilkite į puodą sultinį, suberkite lęšius, cukrų, kai užvirs, sumažinkite kaitrą iki nedidelės, uždenkite puodą ir virkite apie 20 min. – kol ir daržovės, ir lęšiai išvirs.
4. Nukaiskite puodą, sudėkite paplėšytus žalumynus, suberkite likusius čiobrelius, dar porai minučių uždenkite puodą, o tada dėkite į lėkštes ir tiekite. Jei norisi – su jogurtu ar grietine, bet galima ir be to.