Nomedos Marčėnaitės „bestseleris“: firminiai agurkai, kurių neatsivalgo ir vaikai, ir svečiai

Paprastas ir visus nuginkluojantis receptas, kurį Nomeda prisimena kiekvieną agurkų sezoną. „Dar po vieną“, „dar po vieną“ ir netrukus nelieka didžiulio „akvariumo“ traškių ir gardžių agurkų, o juos pasigaminti, sako Nomeda Marčėnaite, – vienas juokas ir dalinasi receptu.
Nomedos Marčėnaitės agurkų receptas
Nomedos Marčėnaitės agurkų receptas / Koliažas

„Į šį akvariumą beriu 4 šaukštus rupios druskos, agurkų raugimui skirto džiovintų prieskonių mišinio, kol mano pačios krapų nėra, pasiskinu ąžuolo lapų, juodųjų serbentų lapelių, kapoju kelias skilteles česnako, smagų čili ar du, pilu vandens, kad apsemtų ir palieku dienai ar dviems.

Asmeninio arch./Nomedos Marčėnaitės agurkų receptas
Asmeninio arch./Nomedos Marčėnaitės agurkų receptas

Vieni mėgsta poros dienų rauginimo, kiti gerokai parūgusius, man visokie tinka. Kai įrūgsta kišu į stiklainį, jeigu nebūna lig tol suvalgyti, ir slepiu kur šalčiau“, – kaip greitai pasidaminti itin skanių agurkų ir nustebinti svečius bei namiškius, pataria N. Marčėnaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis