„Šiandieninis gyvenimo ritmas iš daugelio mūsų atima galimybę patiems gamintis kokybišką maistą namuose, todėl dažnai esame priversti rinktis greitus užkandžius. Matydami tokį dirbančio žmogaus užimtumą, nusprendėme palengvinti gyvenimą ir pasiūlyti įsigyti mūsų moderniose krosnyse iškeptų ančių. Žmonės gaus kelias naudas iš karto – kokybišką šviežiai pagamintą maistą ir laisvą laiką pabendrauti su šeima vakare, kurio nereikės gaišti prie viryklės“, – nauju pasiūlymu pirkėjams dalinosi prekybos tinklo „Norfa“ vyr. mėsininkas Dainius Bartošius.
Kodėl buvo pasirinktos antys? Anot D.Bartošiaus, antis jau nėra tik kalėdinis patiekalas. Gerėjant ekonominei situacijai, patiekalai, kuriuos anksčiau skanaudavome tik per šventes, vis dažniau atsiduria ant kasdienio mūsų stalo. O kadangi Kalėdos artėja, šviežiai kepta antis puikiai tiks ir šioms šventėms, palengvindama naštą šeimininkėms.
„Mūsų tikslas – paįvairinti pirkėjo kasdienybę su kiek kitokiu nei vištienos skoniu. Kad kepta antis ant stalo garuotų ne tik per šventes ar savaitgaliais, tačiau ir šiokiadieniais, kai spontaniškai užsinori pasimėgauti prabangesne vakariene. Ir tam nuo šiol nebereikia trypčioti aplink orkaitę kelias valandas, nes nustebinti namiškius galima dar lengviau ir paprasčiau. Tai tiesiog kitoks vakarienės sprendimas praktiškam pirkėjui“, – džiaugėsi vyr. mėsininkas.
Šefo teigimu, namuose patiems išsikepti antį nėra paprasta, nes tai gana įnoringas paukštis. Žmonės dažnai skundžiasi, kad antiena būna sausa, tačiau D.Bartošius šį mitą pasiryžęs paneigti.
„Antis atsivežėme iš Vengrijos, kur šių paukščių auginimo ir ruošimo tradicijos yra labai senos. Vengriškos antys išsiskiria tuo, kad turi daug mėsos, kuri yra ypatingai sultinga. Taigi mitą, kad anties mėsa dažnai būna sausa, galėsite pamiršti“, – pabrėžia „Norfos“ vyr. mėsininkas.
Antims marinuoti naudojami vengriški prieskoniai bei kvapnus medaus ir imbiero marinatas. Beje, norintys išmėginti savo kulinarinius sugebėjimus šį paukštį galės išsikepti ir patys, kadangi pirkėjams siūlomos ir marinuotos antys.
Mitybos specialistų teigimu, antiena – labai vertinga mėsa, tad jos suvalgyti bent kelis šimtus gramų per dvi savaites būtų naudinga kiekvienam. Antienoje gausu baltymų (100 g – net iki 16 proc.), taip pat geležies, fosforo, cinko, vitaminų B6 ir B12 bei folio rūgšties, kuri ypač reikalinga besilaukiančioms moterims. Beje, šio paukščio mėsoje esantys mikroelementai teigiamai veikia ir vyriškąsias funkcijas, tad gurmaniška vakarienė bus naudinga visai šeimai.